Doe mee met de Batterijen Battle - Wecycle

Batterijen Battle

Wie meedoet met de Batterijen Battle, geeft het milieu een enorme oppepper. Dat zit zo. In veel producten zijn metalen verwerkt, zoals zink in dakgoten en ijzer in stuntsteps. De aarde kan ons alleen niet eindeloos voorzien van alle metalen die we nodig hebben. Daarom is recycling ontzettend belangrijk. En weet je waar veel waardevolle metalen in zitten? Juist! In lege batterijen. Dus de lege batterijen die jij inlevert tijdens de Batterijen Battle, geven wij een tweede leven. Zo krijgt het milieu een boost!

Wat houdt de Batterijen Battle in?

Kinderen én hun meesters en juffen proberen in drie weken tijd zo veel mogelijk lege batterijen te verzamelen. Een gemiddeld gezin in Nederland heeft al gauw 150 batterijen, dus zoeken loont zeker. Speur gewoon in en om het huis naar lege batterijen in oude apparaten en stoffige laatjes! Wie meedoet, ontvangt extra inzamelvaten en een startpakket om de actie onder de aandacht te brengen. Daarbij maak je kans op het winnen van waanzinnige prijzen. Hoe we de winnaar kiezen? Dat is de school met gemiddeld het hoogste aantal kilo lege batterijen per leerling.

 

Batterijen Battle ’23 groot succes!

De tweede editie van de Batterijen Battle was een groot succes. Tijdens de drie weken durende wedstrijd streden basisscholen tegen elkaar om zo veel mogelijk lege batterijen in te zamelen. In totaal zamelden 270 basisscholen ruim 179.000 kilo lege batterijen in. Dat is 85.000 kilo meer dan vorig jaar. Een prachtig record! De actie toont met 4,3 procent van alle ingezamelde batterijen een indrukwekkende bijdrage aan batterijrecycling.

Basisschool Jan Barbier uit Hellendoorn heeft met gemiddeld 45,4 kilo lege batterijen per leerling de hoofdprijs in de wacht gesleept: een betoverend dagje uit naar de Efteling voor de hele school. De drie tweede prijzen gingen naar Basisschool De Toermalijn uit Maasbracht (26,3 kilo per leerling), OBS De Eevliet uit Poortvliet (20 kilo per leerling) en CBS De Veenbrug uit Daarlerveen (15,7 kilo per leerling). Deze scholen wonnen een Mad Science Techniekdag. Een educatief en leuk evenement dat het belang van wetenschap en technologie benadrukt.

Lespakket over batterijen

Speciaal voor de Batterijen Battle is er een lespakket ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8. Laat je ontzorgen en geef leerlingen de ruimte om te leren door te doen! Dit zit in het lespakket:

  • Energizer: beweegvideo om goed van start te gaan
  • Voorleesverhaal voor de allerkleinsten
  • Knutsel je eigen Batterij Bewaarbox
  • Poster maken over het inzamelen van batterijen
  • Proefjes over statische elektriciteit
  • Online batterijen escape room

Bekijk hier het lespakket

Batterijen Battle interesselijst

 Je kunt jouw school alvast aanmelden voor de interesselijst. Zodra de inschrijving van 2024 start sturen we een mail.

Meld je aan voor de interesselijst