Batterijen Battle 2023

Tijdens de Batterijen Battle ga je de strijd aan met andere basisscholen in Nederland. Een duurzame strijd waarbij je in drie weken de meeste lege batterijen probeert te verzamelen. Wie weet win jij een compleet dagje Efteling met de hele school, inclusief busvervoer!

Doe mee en boost het milieu

Wie meedoet met de Batterijen Battle, geeft het milieu een enorme oppepper. Dat zit zo. In veel producten zijn metalen verwerkt, zoals zink in dakgoten en ijzer in stuntsteps. De aarde kan ons alleen niet eindeloos voorzien van alle metalen die we nodig hebben. Daarom is recycling ontzettend belangrijk. En weet je waar veel waardevolle metalen in zitten? Juist! In lege batterijen. Dus de lege batterijen die jij inlevert tijdens de Batterijen Battle, geven wij een tweede leven. Zo krijgt het milieu een boost!

Batterijen Battle ’22 groot succes!

De Batterijen Battle werd in 2022 voor de eerste keer georganiseerd en was een groot succes. Alle scholen hebben samen in totaal bijna 95 duizend kilo lege batterijen ingezameld. Een geweldige prestatie! De winnende basisschool won een duizelingwekkende show van illusionist Victor Mids en drie scholen wonnen een compleet verzorgde Mad Science Techniekdag. Bekijk hieronder de aftermovie.

Wat houdt de Batterijen Battle in?

Kinderen én hun meesters en juffen proberen in drie weken tijd zo veel mogelijk lege batterijen te verzamelen. De inzamelperiode is van maandag 6 tot en met vrijdag 24 november 2023. Een gemiddeld gezin in Nederland heeft al gauw 150 batterijen, dus zoeken loont zeker. Speur gewoon in en om het huis naar lege batterijen in oude apparaten en stoffige laatjes! Wie meedoet, ontvangt extra inzamelvaten en een startpakket om de actie onder de aandacht te brengen. Daarbij maak je kans op het winnen van waanzinnige prijzen. Hoe we de winnaar kiezen? Dat is de school met gemiddeld het hoogste aantal kilo lege batterijen per leerling. De winnaars worden vóór de kerstvakantie bekendgemaakt.

Wat zijn de spelregels?

 • Verzamel in en om het eigen huis zo veel mogelijk lege batterijen.
 • Haal geen lege batterijen op die al zijn ingeleverd bij winkels, bedrijven of milieustraten.
 • Plak de plus- en minpool van knoopcellen en 9 Volt-batterijen af met tape of plakband.
 • Doe kapotte, verroeste of lekkende batterijen in een plastic zakje of vershoudfolie.
 • Lever de lege batterijen in op school, in het speciale inzamelvat van Stibat.

Hoofdprijs: een compleet dagje Efteling

Een betoverend dagje uit naar de Efteling met de hele school. Verwonder je in het sprookjesbos of waag je in een van de duizelingwekkende achtbanen. Voor busvervoer wordt ook gezorgd!

Tweede prijs: Mad Science Techniekdag

Drie scholen winnen als tweede prijs een compleet verzorgde Mad Science Techniekdag. Met shows, workshops en experimenten. Enthousiaste professoren toveren je school om tot laboratorium. Waan je voor één dag wetenschapper, technicus of uitvinder. Educatief en uitdagend!

Iedereen wint

Je spaart sowieso € 0,25 per ingeleverde kilo lege batterijen én je maakt je sterk voor het milieu. Dus meedoen loont altijd.

Nieuw dit jaar: Lespakketten over batterijen

Speciaal voor de Batterijen Battle heeft Stibat een lespakket ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8. Laat je ontzorgen en geef leerlingen de ruimte om te leren door te doen! Dit zit in het lespakket:

 • Energizer: beweegvideo om goed van start te gaan
 • Voorleesverhaal voor de allerkleinsten
 • Knutsel je eigen Batterij Bewaarbox
 • Poster maken over het inzamelen van batterijen
 • Proefje over batterijen
 • Online batterijen escape room

Aanmelden Batterijen Battle 2023

 • Staat er op school al een inzamelvat van Stibat en is er al een overeenkomst met Stibat ondertekend.

Meld je aan

 • Staat er op school al een inzamelvat van Stibat, maar is er nog geen overeenkomst met Stibat ondertekend.

Schrijf je in

 • Scholen die nog geen inzamelvat van Stibat hebben.

Schrijf je in (nieuw)

 • Weet je niet of jouw school al een overeenkomst heeft met Stibat? Neem dan contact met ons op via [email protected]