Inzamelproject basisscholen

Ook als basisschool kun je batterijen inzamelen. Zo zorg je voor een beter milieu én spaart je school met de ingeleverde batterijen een mooi geldbedrag bij elkaar. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw school aanmelden bij Stibat.

Inzamelproject van Stibat voor basisscholen

Speciaal voor basisscholen ontwikkelde Stibat het inzamelproject. Basisscholen die zich aanmelden, sparen voor een mooi geldbedrag. Dat werkt zo: als je jouw school hebt aangemeld, dan spaar je voor elke kilo ingeleverde lege batterijen € 0,25. Aan het einde van het kalenderjaar wordt het totaal gespaarde geldbedrag aan jouw school uitbetaald. Zo kun je een mooi geldbedrag bij elkaar sparen voor bijvoorbeeld springtouwen, tablets of andere schoolspullen. Hoe meer ingeleverde lege batterijen, hoe hoger het geldbedrag!

Gratis inzamelmeubel en ophalen lege batterijen

Goed om te weten: na aanmelding ontvangt je school een inzamelmeubel voor lege batterijen. Als het meubel vol is, dan komt de ophaalservice van Stibat het meubel legen. Je hebt hier dus geen omkijken naar.

Een verantwoorde inzameling

We vinden het belangrijk dat er op basisscholen verantwoord lege batterijen worden ingezameld. Daarom mogen er op scholen uitsluitend lege batterijen worden ingezameld die afkomstig zijn uit huishoudens van docenten, leerlingen en hun directe omgeving. Zoals familie, vrienden en buren. Na aanmelding ontvangt je school samen met het inzamelmeubel een welkomstpakket met alle benodigde informatie om verantwoord lege batterijen in te zamelen.

Educatieprogramma’s, werkstukken en meer

Speciaal voor kinderen en docenten op basisscholen bieden we een educatieprogramma. Kinderen kunnen op de website informatie downloaden. Bijvoorbeeld voor spreekbeurten en werkstukken. Docenten vinden er lesmateriaal en interessante weetjes. Deze informatie kan tijdens de les gebruikt worden.

Aanmelden inzamelproject basisscholen van Stibat

Meld je school aan voor het inzamelproject van Stibat. Het is gratis en eenvoudig – en zo draagt ook jouw school een steentje bij aan een beter milieu!

Het inzamelproject is speciaal ontwikkeld voor basisscholen. Het is daarom helaas niet mogelijk om je als instelling in het voortgezet onderwijs of vervolgonderwijs aan te melden.