Spelletjes en knutselen

Zwoeg jij graag op een puzzel? Of ben je juist lekker creatief bezig? Bekijk dan gauw onderstaande spelletjes en knutsel ideeën.


Los de woordzoeker op

Een woordzoeker is een puzzel, waarin je allerlei verschillende woorden moet zoeken. In dit geval zijn het allemaal woorden die te maken hebben met batterijen. Zoek horizontaal, verticaal, diagonaal en zelfs achterstevoren. Een letter kan vaker gebruikt worden. De overgebleven letters vormen een zin.

Naar de woordzoeker


Maak je eigen batterij emoji

Met een WC rolletje, gekleurd papier, lijm, een potlood en stift knutsel jij zelf een batterij emoji. Hoe? Dat lees je in ons stappenplan. Welke emotie kies jij: vrolijk, boos, ongeduldig, verliefd, vertwijfeld, …? 

Naar emoji stappenplan


Vind het oplossingswoord

In de puzzel staan 14 vragen die te maken hebben met (lege) batterijen. Het antwoord op de vraag bestaat altijd uit één woord. In sommige vakjes staat klein een getal. In de vakjes met hetzelfde getal komen dezelfde letters te staan. Als je alle vragen goed hebt beantwoord, lees je in de gekleurde kolom van boven naar beneden het oplossingswoord.

Tip: je vindt alle antwoorden op de website www.legebatterijen.nl. Soms zijn ze goed verstopt, dus bekijk ook de filmpjes en het informatiepakket. Succes!

Naar de woordpuzzel