Maak je eigen batterij emoji - Wecycle

Maak je eigen batterij emoji

14 maart 2019 2 minuten leestijd

Ken je dat: ben je lekker vrij, maar weet je niet wat je moet doen? En vind je het leuk om te knutselen? Maak dan je eigen batterij emoji! In deze blog lees je hoe je dit kunt doen.

Wat heb je nodig

  • WC rolletje
  • Gekleurd papier
  • Lijm of (dubbelzijdig) plakband
  • Potlood en (zwarte) pen of stift
  • Schaar

Stap 1: bekleed het wc rolletje

Kies welke kleur jouw batterij emoji wordt, bijvoorbeeld groen. Zet je wc rolletje op het gekleurde papier. Trek een rondje rondom het wc rolletje. Knip dit rondje uit met ongeveer 1 cm extra ruimte aan de buitenkant.

Vervolgens maak je rondom kleine knipjes tot je getekende rondje. Vouw daarna de flapjes naar binnen. Dit gebruik je om de bovenkant van het wc rolletje dicht te maken. Plak de flapjes vast aan de buitenkant van het wc rolletje. Doe dit nog een keer voor de onderkant.

Meet op hoe lang het wc rolletje is. Teken dit af op het gekleurd vel papier en knip een strook uit. Plak de strook vast op het wc rolletje en vouw de strook er helemaal omheen. Ook het uiteinde plak je vast. Je hebt nu de basis van je batterij emoji.

Stap 2: maak de pluspool

Een batterij heeft altijd een plus- en minpool. De pluspool is de kant met het bolletje. Om de emoji echt op een batterij te laten lijken, maak je een pluspool die je boven op het wc rolletje plakt.

Teken een kleiner rondje, bijvoorbeeld met behulp van een lijmstift of muntstukje. Ook deze knip je uit met een beetje extra ruimte. Vervolgens maak je rondom kleine knipjes tot je getekende rondje. Vouw daarna de flapjes naar binnen. Knip een strookje uit van 1 cm breed. Plak de omgevouwen flapjes aan de binnenkant van het strookje en plak het uiteinde van het strookje vast. Plak dit vast bovenop je wc rolletje.

TIP: je kunt ook de dop van een fles verven of beplakken en bovenop het wc rolletje plakken.

Stap 3: geef de batterij emotie

Maak oogjes en een mond voor de batterij. Deze kun je uitknippen uit verschillende kleuren papier, of je kunt ze rechtstreeks op de batterij tekenen. Welke emotie kies jij: vrolijk, boos, ongeduldig, verliefd, vertwijfeld, …? We hebben een aantal voorbeelden die je na kunt maken. Maar je kunt ook zelf een emoji ontwerpen.

Stap 4: versier jouw batterij emoji

Tot slot: versier je batterij emoji zoals jij hem mooi vindt. Gebruik alle knutselspullen die je kunt vinden, zoals glitters, lintjes, kraaltjes of verf. Op die manier is jouw batterij emoji uniek: niemand heeft dezelfde batterij emoji.

Stuur een foto van het eindresultaat

Wij zijn heel benieuwd naar het eindresultaat! Stuur je ons een foto van jouw batterij emoji? Dan kan naar [email protected]. Of plaats de foto op Instagram. Tag @wecycle_nl in de foto of gebruik #batterijemoji in de tekst. Wie weet komt jouw batterij emoji binnenkort dan wel voorbij in een van onze stories.

Ga naar Instagram

  • Dit artikel delen: