Over de organisatie

Stibat is de organisatie die zich bezig houdt met de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. En met succes. Zo worden ieder jaar bijna negen van de tien lege batterijen gerecycled.

Inzameling en recycling van batterijen

Stibat zorgt al ruim 25 jaar voor de inzameling en recycling van lege batterijen. We zijn een non-profitorganisatie, dus winst maken is niet ons belangrijkste doel. Wat dan wel? Wij willen dat lege batterijen niet in het milieu verdwijnen. Dat batterijen veilig ingezameld worden en opnieuw gebruikt kunnen worden. In elke gemeente zorgen we daarom voor minimaal één inleverpunt per tweeduizend inwoners. Zo kun je altijd ergens terecht met je lege batterijen.

Oprichting Stibat

In 1995 richtten producenten en importeurs van batterijen Stichting Batterijen met uitvoeringsorganisatie Stibat op. Zij moesten aan allerlei wetten en regels voldoen voor het inzamelen en recyclen van batterijen. Stibat kon dat werk overnemen. Zo zorgt Stibat sinds die tijd voor een efficiënte, veilige en milieuvriendelijke inzameling. En natuurlijk voor de recycling van lege batterijen.

Over Stibat

Inzamelen, inleverpunten, recyclen en informeren

Stibat helpt de producenten en importeurs bij vier belangrijke taken. Het behalen van een (wettelijk) afgesproken percentage ingezamelde batterijen. Zorgen voor een landelijk dekkend inzamelnetwerk. Zorgen dat een bepaald percentage metalen uit de batterij hergebruikt kan worden. En informeren van consumenten over het belang van de inzameling van lege batterijen.

Ruim 27.000 inleverpunten

In 25 jaar tijd bouwde Stibat een groot inzamelnetwerk op. Inleverpunten zijn te vinden bij supermarkten, basisscholen en andere winkels. In het kort: overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt! Inmiddels heeft Stibat ruim 27.000 inleverpunten. Bijna negen van de tien lege batterijen worden gerecycled. Natuurlijk gebeurt dat efficiënt, veilig en milieuvriendelijk. Hiervoor werken wij samen met professionele partners.

Facebook, Instagram en Twitter

Om bekendheid te geven aan de recycling van batterijen en de inleverpunten organiseren we allerlei campagnes. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en ontdek hoe jij nog meer kunt doen!