Van Stibat naar Wecycle - Legebatterijen

Van Stibat naar Wecycle

Op 1 januari 2024 is Stibat samengegaan met Stichting OPEN, o.a. bekend van het merk Wecycle. Vanaf eind maart 2024 voeren we met legebatterijen.nl campagnes vanuit Wecycle. Voor het inleveren van batterijen verandert er niets, alle ruim 28.000 inleverpunten blijven gewoon bestaan. Veel mensen kennen Wecycle van het inleveren van e-waste: elektrische apparaten en lampen. Daar zijn nu dus ook lege batterijen bijgekomen.

De afgelopen jaren is al een enorme sprong gemaakt met de inzameling van e-waste. Deze is fors gestegen en de kwaliteit van recycling is verbeterd. Door het samengaan kunnen we met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners nóg beter werken aan de inzameldoelstelling en circulariteit van de e-wastesector.

Campagnes

Inzameldoelstellingen kunnen alleen behaald worden als mensen blijven inleveren. Onder de naam Wecycle voeren we dan ook campagnes om de inzameling en recycling van e-waste én lege batterijen en (fiets)accu’s te stimuleren. We zorgen voor meer kennis, meer bewustwording en meer concrete gedragsverandering. Help jij mee? Samen maken we de wereld groener.

Meer informatie?

Wecycle is een merk van Stichting OPEN. Meer informatie over OPEN is te vinden via onderstaande button. Ook staan op deze website een paar FAQ waar je misschien al goed mee geholpen bent.

Ga naar de website van Stichting OPEN