Lege batterijen? Waar je ze koopt, kun je ze kwijt! - Wecycle

Bedankt voor het melden

We gaan met je vraag aan de slag en nemen indien nodig hierover contact met je op.

Lege batterijen? Waar je ze koopt, kun je ze kwijt!

Je staat er niet vaak bij stil, maar ook bij jou thuis zijn er tientallen lege batterijen te vinden. Lege batterijen zitten nog vol waardevolle metalen. Die kunnen we goed gebruiken! Van de metalen uit lege batterijen maken we namelijk nieuwe producten. Zoals een pan, fiets of kaasschaaf. Lever je lege batterijen daarom in.

 


Warning: Undefined array key "host" in /app/webroot/wp/wp-includes/media.php on line 1372

Lege batterijen veilig inleveren

Wist je dat je knoopcellen en 9 Volt batterijen altijd af moet plakken met plakband? Daarmee voorkom je kortsluiting. En lekkende, beschadigde of verroeste batterijen verpak je in een plastic zakje of in huishoudfolie vóórdat je ze inlevert bij een inleverpunt. Op die manier lever je lege batterijen veilig in.

Kun je de batterijen uit het apparaat halen? Doe je lege batterijen dan in een inleverbak voor lege batterijen en het apparaat in een inleverbak voor apparaten. En past de batterij of accu niet door de opening van het Wecycle-inzamelmiddel? Dan moet je naar de milieustraat van de gemeente. Dit zijn bijna altijd batterijen en accu’s voor industrieel of professioneel gebruik.

Download onderstaande infographic voor een volledig overzicht van de inleverinstructies voor lege batterijen.

Download

Ruim 28.000 inleverpunten voor lege batterijen

Overal waar je batterijen (of producten met ingebouwde batterijen) koopt, kun je ze ook weer inleveren als ze leeg zijn. Wecycle heeft ruim 28.000 inleverpunten waar je jouw lege batterijen kunt inleveren. Er is er dus altijd eentje bij jou in de buurt. Denk aan de supermarkt, bouwmarkt of drogist. Vind hieronder jouw dichtstbijzijnde inleverpunt.

Vind een inleverpunt bij jou in de buurt.

Er zijn ruim 27.000 inleverpunten voor lege batterijen in Nederland. Vind een inleverpunt bij jou in de buurt!

Of gebruik mijn locatie

Wat wil je inleveren?