Stibat wordt Stichting OPEN - Legebatterijen

Stibat wordt Stichting OPEN

Per 1 januari 2024 bundelen wij onze krachten met Stichting OPEN en gaat Stibat onder die naam verder. Vanaf dat moment gaan we het inzamelen en recyclen van elektrisch afval en batterijen integraal organiseren.

Stibat wordt binnenkort Wecycle. Voor het inleveren van batterijen verandert er niets, alle ruim 28.000 inleverpunten blijven gewoon bestaan. Veel mensen kennen Wecycle van het inleveren van e-waste: elektrische apparaten en lampen. Daar komen nu dus ook lege batterijen bij.

De afgelopen jaren is al een enorme sprong gemaakt met de inzameling van e-waste. Deze is fors gestegen en de kwaliteit van recycling is verbeterd. Toch is de wettelijke inzameldoelstelling van 65% niet gehaald. Door het samengaan kunnen we met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners samenwerken aan de inzameldoelstelling en circulariteit van de e-wastesector.

Campagnes

Inzameldoelstellingen kunnen alleen behaald worden als mensen blijven inleveren. Onder de naam Wecycle voeren we straks campagnes om de inzameling en recycling van e-waste én lege batterijen (en fietsaccu’s) te stimuleren. We zorgen voor meer kennis, meer bewustwording en meer concrete gedragsverandering. Help jij mee? Samen maken we de wereld groener.

Meer informatie?

Bezoek onze pagina