Lege batterijen in huis

We kunnen niet meer zonder batterijen. Batterijen zijn al zo gewoon, dat we bijna niet merken dat ze er zijn. Weet jij hoeveel batterijen je in huis hebt?

Meer dan je denkt

Als je vraagt aan mensen hoeveel batterijen ze in huis hebben, zeggen ze 18 tot 38 exemplaren. Maar wat blijkt? Nederlanders hebben 856 miljoen batterijen, dat is in elk huis 107. Bijna drie keer zoveel als mensen denken! Van die 107 batterijen worden 69 gebruikt in allerlei huishoudelijke apparaten. Zitten 9 in afgedankte apparaten op zolders, kelders en kasten. En zijn 29 batterijen nieuw of leeg.

Zoveel batterijen

Hoe het kan dat er zoveel batterijen zijn? Bedenk je maar eens: er zijn steeds meer huishoudelijke apparaten met batterijen. Denk aan al die afstandsbedieningen, (computer)spelletjes, mobiele telefoons, fietslampen, horloges, laptops en fotocamera’s. En er komen er steeds meer bij! We gingen langs bij Anke om te zien hoeveel batterijen zij in huis kon vinden!

Aantal batterijen in huis

Benieuwd hoeveel batterijen jij in huis hebt? Print dit huis en tel ze allemaal. Verzamel meteen de lege batterijen.

Inleveren

Heb je lege batterijen gevonden? Lever ze in bij één van de ruim 27.000 inleverpunten van Stibat. Overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt!