Wat leveren lege batterijen nou echt op?

24 januari 2017 < 1 minuten leestijd

Lege batterijen zijn goed recyclebaar. We zeggen het zo vaak. Maar wat kun je er nou echt van maken? Hieronder een rijtje voorbeelden.

De lege batterijen die jij inlevert, gaan de recycling in. De stoffen in lege batterijen kunnen we goed opnieuw gebruiken in allerlei producten. We lichten 5 stoffen toe.

Lege batterijen bevatten… 

  1. Staal: staal is een veelzijdig materiaal en heel goed te bewerken. Daarom zit het in allerlei producten, zoals fietsen, hekwerk, kaasschaven en pannen.
  2. Zink: zink roest niet als het in aanraking komt met water. Daarom is het heel geschikt voor bijvoorbeeld een plantengieter of regenpijp.
  3. Nikkel: ook nikkel roest niet én glanst ook nog eens. Daarom zit het in bijvoorbeeld kranen, sieraden, brilmonturen, blaasinstrumenten en muntgeld.
  4. Lood: lood is letterlijk ‘loodzwaar’. Daarom is het heel geschikt voor dingen die zwaar moeten zijn, zoals munitie, ballast in schepen, orgelpijpen en dakbedekking.
  5. Slakken: het overblijfsel na recycling van lege batterijen noemen we ‘slakken’. Dit is heel geschikt voor gebruik in asfalt.

Wist jij dat je zo veel dingen kunt maken van lege batterijen? En wist je dat je door lege batterijen in te leveren ook nog eens kans maakt op mooie prijzen?

  • Dit artikel delen: