Wat doe je bij een lekkende batterij?

30 augustus 2017 < 1 minuten leestijd

Bah, lekkende batterijen. Wat doe je eraan en – beter nog – hoe voorkom je ze? Tips!

De kans op een lekkende batterij vergroot je als je ‘m lang laat liggen of in een ongebruikt apparaat laat zitten. Je herkent een lekkende batterij aan de plakkerige, korrelige vloeistof die aan de buitenkant gekoekt zit.

Niet met blote handen

Kom je een lekkende batterij tegen in een afstandsbediening of oud speelgoed? Pak die dan nooit zomaar met blote handen vast. De lekkende vloeistof is een zuur dat kan irriteren als het contact maakt met je huid. Komt het in je ogen of mond? Bel dan een dokter.

Smeerboel weer schoon

Het apparaat waarin je batterij is gaan lekken is vast een smeerboeltje geworden. Om dat weer schoon te maken, kun je het best een borsteltje en een beetje azijn gebruiken.

Hiermee haal je meeste viezigheid het makkelijkst weg.

Hoe kun je lekkende batterijen voorkomen?

– Gebruik voor een apparaat batterijen van hetzelfde merk.

– Plaats nieuwe batterijen met aandacht in een apparaat. Dat betekent eerst met de negatieve (min)kant en daarna de positieve (plus)kant. Haal je de batterijen eruit, doe het dan precies andersom.

– Laat lege batterijen niet liggen, maar lever ze zo snel mogelijk in.
Wist je dat je lege batterijen kunt inleveren bij élke winkel die batterijen verkoopt? Waar je ze koopt, kun je ze kwijt! Weten welk inleverpunt het dichtst bij je huis ligt? Onze store locator wijst je de weg!

  • Dit artikel delen: