Spraakgestuurd zoeken - Vind onze ruim 27.000 inleverpunten!

Vind een inleverpunt met spraakgestuurd zoeken

1 oktober 2021 2 minuten leestijd

Stibat is samengegaan met Stichting OPEN. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van elektrische apparaten, lampen, lege batterijen en (fiets)accu’s te stimuleren. Voor het inleveren van batterijen en (fiets)accu’s verandert er niets: alle inleverpunten blijven gewoon bestaan. Kijk hier voor meer informatie.

 

Je hebt een zakje lege batterijen in je jaszak zitten. Klaar om ze in te leveren bij het dichtstbijzijnde inleverpunt. Maar… waar is dat ook alweer? Die vraag stel je tegenwoordig gewoon aan Google Assistant of Google Home, met een spraakbericht wel te verstaan. En ping! Daar verschijnt het antwoord, met een routebeschrijving erbij.

Spraakgestuurd zoeken

Siri, Alexa, Google Assistant. Jongeren zijn al een tijdje fan van spraakgestuurd zoeken. En grote kans dat ook jij binnenkort meer zoekberichten inspreekt dan typt. Logisch, want praten gaat bijna vier zo snel dan typen, het is veiliger als je onderweg bent én de technologie wordt alsmaar beter. Nog een voordeel: het kan met je telefoon én met Google Home, die bij steeds meer mensen thuis staat. Misschien heb jij ook al zo’n handige smart speaker?

“Praat met de Stibathulp”

In heel Nederland zijn ruim 27.000 inleverpunten voor lege batterijen en fietsaccu’s. Dat is één inleverpunt per 2.000 inwoners. Er is dus al snel een inleverpunt bij jou in de buurt. Waar precies? Als je dat wilt weten, geef je Google Assistent of Google Home deze opdracht: “Praat met de Stibathulp”. Je wordt dan onmiddellijk doorgeschakeld naar de virtuele hulp van Stibat, aan wie je jouw hoofdvraag kunt stellen: “Waar kan ik batterijen inleveren?”

Zo werkt het verder

De Stibathulp vraagt voor deze zekerheid nog wat je wilt inleveren: batterijen, fietsaccu’s, lampen of kleine apparaten. Daarna krijg je op basis van jouw locatie het dichtstbijzijnde inleverpunt te zien. En Google zou Google niet zijn, als hij je ook niet de weg wijst via Google Maps. Je bent per slot van rekening niet altijd in je eigen buurt met je zakje lege batterijen. Zo makkelijk werkt spraakgestuurd zoeken dus. Probeer het maar eens uit!

Telefoon, tablet of speaker?

De Stibathulp werkt momenteel het best via je Google Home-speaker of via een telefoon of tablet met Android. Een iPhone en andere Apple-apparaten helpen je ook verder, maar dan met een link naar de inleverpunt-zoeker op de website legebatterijen.nl. Je zou bijna vergeten dat die optie er ook nog is! Wil je spraakgestuurd zoeken via je telefoon of tablet? Download dan eerst de (gratis) app Google Assistent. En daarna? “Praat met de Stibathulp”. Zoeken maar!

Lever je lege batterijen in!

Bij de supermarkt, de drogist, de bouwmarkt, de basisschool van je kind of de milieustraat van de gemeente. Dan start je de cyclus van recycling. Groen bezig!

  • Dit artikel delen: