Maak je oldtimer klaar voor de toekomst: Ga elektrisch - Wecycle

Maak je oldtimer klaar voor de toekomst: Ga elektrisch

18 februari 2020 < 1 minuten leestijd

Omdat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere wereld staan ook de ontwikkelingen in de autowereld niet stil. Er rollen steeds meer elektrische auto’s van de lopende band. Maar ook de klassieke heilige koe is klaar voor een upgrade naar een milieuvriendelijke versie. Zo maak je je oldtimer klaar voor de toekomst.

Onlangs introduceerde garage Schmidt Oss de eerste elektrisch aangedreven Porsche 912 op Nederlands kenteken. Met deze oldtimer behoort de angst voor strenger wordende milieueisen tot het verleden. Frank Schmidt begon het project met als doel: het fuseren van oude en nieuwe techniek zonder in te leveren op de rijbeleving van klassieke Porsches. ‘En dat is gelukt’, vertelt Frank Schmidt.

Vloeken in de kerk

Het ombouwen van oldtimers naar moderne elektrische voertuigen wordt natuurlijk niet door iedereen met enthousiasme ontvangen en de term heiligschennis valt regelmatig. Maar bang voor criticasters en petrolheads is pionier Frank niet. ‘Iedereen die in deze auto heeft gereden, draait bij. De wegligging is beter geworden door de gewichtsverdeling van het accupakket. En hij heeft 40% meer vermogen dan dat hij origineel had.’ De liefhebber en purist kan misschien nu wel opgelucht ademhalen.

Een nieuw hart: de batterij

De oude luchtgekoelde 2 liter motor heeft plaats gemaakt voor een Netgain Hyper9 motor 120V. Die levert een indrukwekkende 102 kW/138 PK met een koppel van 235 NM. De benzinepomp maakt plaats voor de laadpaal die het Tesla accupakket van 10 accu’s voorziet van ‘brandstof’. Niet onbelangrijk: De maximale laadtijd is slechts 4 uur. En met een bereik van rond de 250 km kan hij de meeste dagelijkse ritten probleemloos aan.

Bekijk het resultaat

 

Klaar voor de toekomst

Bang voor strengere milieuzones hoef je dus niet te zijn met deze elektrische klassieker. Maar het hoeft natuurlijk niet persé een Porsche te zijn. Zo kan je je Lelijke Eend door Sander Aalderink uit Wormer laten ombouwen tot een milieuvriendelijke Deux Chevaux.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, het laatste batterijen nieuws, evenementen en winacties.

Ja, ik blijf graag op de hoogte

  • Dit artikel delen: