Lege batterijen inleveren: kans op een superstrandvakantie!

29 november 2017 < 1 minuten leestijd

Wist je dat er zomaar een leuk dagje uit in je keukenla kan liggen? Of zelfs een superstrandvakantie? Lever je lege batterijen in en maak elke maand kans op meer dan 100 prijzen!

Je kent het vast wel: lege batterijen die overal rondslingeren. In de fruitschaal, de krantenbak, de keukenla of dat jampotje in de schuur. Zoek ze bij elkaar en lever ze in! Want met lege batterijen inleveren kun je mooie prijzen winnen.

Cadeaubonnen en reischeques 

Elke maand worden er maar liefst honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot. Met deze cadeaubonnen kun je allerlei leuke uitstapjes maken. Naar de dierentuin bijvoorbeeld! Daarnaast zijn er maandelijks 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques!

Zo doe je mee

Deelnemen aan de actie Lever ze in en WIN! is een makkie. Lees er meer over en doe mee!

Lever ze in en WIN!

 

Lege batterijen inleveren is goed voor het milieu

Behalve dat je er prijzen mee kunt winnen, is het inleveren van lege batterijen goed voor het milieu. Batterijen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur. Als je je lege batterijen aanbiedt bij een officieel inleverpunt, weet je zeker dat ze zorgvuldig worden verwerkt.

Heel geschikt voor hergebruik

Er is nog een goede reden om lege batterijen verantwoord in te leveren. Grondstoffen uit batterijen kunnen namelijk uitstekend hergebruikt worden in allerlei producten. Van fietsen tot kranen, tot dakgoten tot thermometers tot pannen! Check deze video, dan weet je het precies.

24.000 inleverpunten

In totaal zijn er in ons land zo’n 24.000 locaties waar je je lege batterijen kunt inleveren. De inzamelmeubels, -zuilen en -dozen van Stibat vind je in winkels, supermarkten en basisscholen door heel Nederland. In elke gemeente is minimaal één inleverpunt per tweeduizend inwoners. Zo kun je altijd wel ergens met je lege batterijen terecht. Daarbij geld: overal waar je batterijen koopt, kun je ze ook weer kwijt! Weten waar jouw dichtstbijzijnde inleverpunt is? Met de store locator zie je het zó!

  • Dit artikel delen: