Lege batterijen ingeleverd, en dan? Video!

2 oktober 2017 < 1 minuten leestijd

Veel grondstoffen uit lege batterijen kun je prima hergebruiken. Maar hoe krijg je die grondstoffen uit de batterij? En waar doen ze dat eigenlijk?

Een vraag die we vaak horen: ‘wat gebeurt er met m’n lege batterijen na het inleveren?’. Meer dan je denkt! Wist je bijvoorbeeld dat je grondstoffen uit lege batterijen kunt hergebruiken in allerlei producten? Van fietsen tot kranen tot thermometers tot pannen en zelfs vullingen voor je tanden! Bekijk de video, dan weet je het precies.

Lege batterijen inleveren

Om batterijen te kunnen hergebruiken, moeten ze natuurlijk wel eerst ingezameld worden. En daar kom jij in beeld! Batterijgebruikers zoals jij leveren samen elk jaar meer dan een miljoen kilo lege batterijen in. Bij de buurtsuper, de speelgoedwinkel, de drogist, de bouwmarkt, noem maar op.

Waar je ze koopt, kun je ze kwijt

Overal waar je in Nederland batterijen kunt kopen, moet je de lege ook weer kunnen inleveren. Waar je ze koopt, kun je ze kwijt! In totaal zijn er in ons land zo’n 24.000 inzamelpunten voor lege huishoudelijke batterijen.

Inleverpunt bij jou in de buurt?

Weten wat voor jou de dichtstbijzijnde winkel is om je lege batterijen in te leveren? Check de store locator!

Naar store locator

Lever ze in en win!

Wist je trouwens dat je met het inleveren van lege batterijen mooie prijzen kunt winnen? Elke maand worden er honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot, 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques! Hoe je meedoet? Stop tien batterijen in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en inleveren maar. Dat is alles. Print het briefje!

 

  • Dit artikel delen: