Hoe kun je je volle batterijen het beste bewaren? - Wecycle

Hoe bewaar je volle batterijen?

29 juni 2017 < 1 minuten leestijd

Soms koop je 24 batterijen in één verpakking (zo heb je altijd genoeg batterijen in huis), maar heb je er maar 2 nodig. Hoe bewaar je de rest van de volle batterijen? Zo!

Veel mensen vragen zich af: is de koelkast de beste plek om je volle batterijen te bewaren? Nou, nee. Koel is goed, maar te koud is ook geen goed idee. Bij te lage temperaturen gaat er spanning verloren en gaat je batterij dus minder lang mee.

De beste temperatuur

Ca. 15 tot 17 graden Celsius is de beste temperatuur, zoals in de kelder. Bovendien moet je batterijen ook op een droge plek bewaren. Condensvorming − zoals in de koelkast − kan de batterij beschadigen.

Fietsaccu’s

Ook voor fietsaccu’s geldt: bewaren op een droge, koele plek. Dus niet in de schuur, zoals sommigen denken. Daar kan het nog weleens erg vochtig zijn. Meer info over het veilig omgaan met je fietsaccu lees je hier.

Batterij Bewaarbox

Zijn je volle batterijen ooit weer leeg, bewaar ze dan in de Batterij Bewaarbox. Zo verzamel je ze heel handig op één plek. En kun je ze daarna inleveren bij een inleverpunt bij jou in de buurt!

Vind jouw dichtstbijzijnde inleverpunt

Vul je postcode in en lever je lege batterijen in bij een inleverpunt bij jou in de buurt.

Of gebruik mijn locatie

Wat wil je inleveren?

  • Dit artikel delen: