Einde winactie lege batterijen - Wecycle

Einde winactie inleveren lege batterijen

1 december 2021 < 1 minuten leestijd

Op 1 januari 2022 nemen we afscheid van onze winactie ‘Lever ze in en geef ze een nieuw begin’. Deze actie heeft mensen jarenlang aangemoedigd om lege batterijen gescheiden in te leveren. Met veel succes! Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlanders het heel belangrijk vinden om lege batterijen weg te brengen naar een van de ruim 27.000 inleverpunten.

Inleveren vanuit groen hart

Nederlanders hebben een groen hart, zo blijkt uit hun inlevergedrag. Ruim 65 procent van de mensen levert lege batterijen altijd gescheiden in. Dat doen ze vooral vanwege de grote voordelen voor het milieu, maar ook omdat het een kleine moeite is. Hoe belangrijk ze het inleveren vinden, blijkt uit het cijfer dat ze daarvoor geven. Een 8,7 maar liefst, op een schaal van 1 tot 10. Een mooi cijfer dat laat zien dat de winactie ‘Lever ze in en geef ze een nieuw begin’ haar vruchten heeft afgeworpen. Wij Nederlanders zijn inmiddels heel groen bezig.

Bedankt voor het meedoen

De succesvolle winactie ging ruim twintig jaar geleden van start onder de naam ‘Lever ze in en WIN’. In al die jaren brachten miljoenen mensen hun lege batterijen weg naar de supermarkt, de bouwmarkt, de drogist of een ander inleverpunt voor lege batterijen. Verpakt in zakjes per tien lege batterijen, met hun contactgegevens erbij. Elke maand selecteerden wij 104 gelukkige winnaars, onder wie wij reischeques en Pluim-cadeaubonnen verlootten. Niet iedereen kon in de prijzen vallen, maar bij deze bedanken wij alle deelnemers voor hun groene bijdrage.

Van winactie naar goed doel

Als non-profitorganisatie organiseren wij de inzameling, sortering en recycling van lege batterijen in Nederland. Een mooie taak die ook uitdagingen met zich meebrengt. Hoe breiden we het inzamelnetwerk van 27.000 inleverpunten nog verder uit? Hoe zorgen we dat chauffeurs daartussen de meest efficiënte route rijden? Hoe kunnen we basisschoolkinderen het best voorlichten over recycling? Nu de winactie stopt, kunnen we het vrijgekomen budget gebruiken voor deze goede doelen. Zo zorgt de actie ook in 2022 voor een nieuw begin!

Vul je postcode in en vind een inleverpunt bij jou in de buurt

Je kunt je lege batterijen natuurlijk nog steeds inleveren bij een inleverpunt van Wecycle. Want van de metalen uit ingeleverde lege batterijen worden weer nieuwe producten gemaakt, zoals een fiets, pan of kaasschaaf.

Of gebruik mijn locatie

Wat wil je inleveren?

  • Dit artikel delen: