Bellen zonder batterij!

18 september 2017 < 1 minuten leestijd

Wil je nog éven naar huis bellen dat je later bent, accu leeg. Balen. Maar een oplossing is nabij: het mobieltje zonder batterij!

De techniek achter het-mobieltje-zonder-batterij werd ontwikkeld aan de Universiteit van Washington. Het toestel haalt zijn stroom uit radiosignalen en licht. Dat levert een paar microwatt op, maar door daar zuinig te bellen is dat voldoende.

Sleutelen

Er moet wel nog wat gesleuteld worden aan de uitvinding. Bellen kan voorlopig alleen over korte afstanden en omdat gebruik wordt gemaakt van analoge signalen, zijn gesprekken met de experimentele telefoon niet beveiligd.

Bespaartips voor je batterij

De wetenschappers zijn echter vol goede moed dat ze deze problemen op termijn kunnen tackelen. Om tot die tijd zo slim en efficiënt mogelijk gebruik te kunnen maken van je telefoon, is het handig als je weet hoe je de batterij het best kunt opladen. De do’s en don’ts van het opladen vind je hier!

Lege batterijen inleveren

Is je accu ondanks al je goede zorgen toch echt aan vervanging toe, lever ‘m dan in bij een van de 24.000 inleverpunten. Dat kan in ieder geval bij elke winkel waar batterijen of producten met batterijen verkrijgbaar zijn. Want: waar je ze koopt, kun je ze kwijt! Weten waar jouw dichtstbijzijnde inleverpunt is? Check dan de store locator

 

 

  • Dit artikel delen: