Batterijen Battle

Tijdens de Batterijen Battle ga je de strijd aan met andere basisscholen in Nederland. Een duurzame strijd waarbij je in drie weken de meeste lege batterijen probeert te verzamelen.

Doe mee en boost het milieu

Wie meedoet met de Batterijen Battle, geeft het milieu een enorme oppepper. Dat zit zo. In veel producten zijn metalen verwerkt, zoals zink in dakgoten en ijzer in stuntsteps. De aarde kan ons alleen niet eindeloos voorzien van alle metalen die we nodig hebben. Daarom is recycling ontzettend belangrijk. En weet je waar veel waardevolle metalen in zitten? Juist! In lege batterijen. Dus de lege batterijen die jij inlevert tijdens de Batterijen Battle, geven wij een tweede leven. Zo krijgt het milieu een boost!

Batterijen Battle ’22 groot succes!

De Batterijen Battle werd in 2022 voor de eerste keer georganiseerd en was een groot succes. Er deden 267 scholen mee, die samen in totaal ruim 90 duizend kilo lege batterijen hebben ingezameld. Een geweldige prestatie! Henk ging langs bij de winnende basisschool om te vertellen dat illusionist Victor Mids naar hun school komt met een duizelingwekkende show! Bekijk alle winnaars van de Batterijen Battle.

 

Wat houdt de Batterijen Battle in?

Kinderen én hun meesters en juffen proberen in drie weken tijd zo veel mogelijk lege batterijen te verzamelen. Een gemiddeld gezin in Nederland heeft al gauw 150 batterijen, dus zoeken loont zeker. Speur gewoon in en om het huis naar lege batterijen in oude apparaten en stoffige laatjes! Wie meedoet, ontvangt extra inzameltonnen en een startpakket om de actie onder de aandacht te brengen. Daarbij maak je kans op waanzinnige prijzen. Hoe we de winnaar kiezen? Dat is de school met gemiddeld het hoogste aantal kilo lege batterijen per leerling.

Iedereen wint

De te winnen prijzen voor de Batterijen Battle in 2023 blijven nog even een verrassing Maar je spaart als school sowieso € 0,25 per ingeleverde kilo lege batterijen én je maakt je sterk voor het milieu. Dus meedoen loont altijd.

Aanmelden Batterijen Battle

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de Batterijen Battle in 2023. Zodra de inschrijving is geopend, brengen we alle scholen die zijn aangesloten bij het inzamelproject van Stibat hiervan op de hoogte.