Zo onthoud je welke batterij is opgeladen en welke niet

23 februari 2017 < 1 minuten leestijd

Is een oplaadbare batterij vol of niet? Met deze handige elastiekentip zit jij nooit meer zonder een volle batterij als je die nodig hebt.

Herken je dit: je bent op vakantie en wilt graag je camera mee op excursie om alle mooie plekjes vast te leggen. Maar dan blijkt op het moment suprême de batterij helemaal niet opgeladen. Balen! Dat had je kunnen voorkomen…

Gekleurde elastiekjes

Je kent ze vast, die gekleurde elastiekjes in meisjesharen. Ze zijn niet alleen leuk, maar ook hartstikke handig. Want die kunnen je helpen onthouden welke batterij wel opgeladen is en welke niet.

Net als een stoplicht

Je doet het als volgt. Koop elastiekjes in drie verschillende kleuren, bijvoorbeeld groen, oranje en rood. Precies, net als een stoplicht. Bedenk dan voor elke kleur de betekenis. Groen is vol, oranje halfvol en rood leeg. Schuif de elastiekjes om de batterijen en je weet precies de stand van zaken. Wedden dat je nooit meer met een lege batterij zit?

Vind je het opladen van batterijen soms net iets te lang duren? Misschien is deze batterij dan iets voor jou: die laadt in vijf minuten op!

  • Dit artikel delen: