Zó goed wordt er in ons land ingezameld

20 september 2018 2 minuten leestijd

De provincie Drenthe staat met stip op nummer één als het gaat om het inleveren van lege batterijen. In de maanden januari t/m augustus dit jaar heeft de provincie maar liefst 88,2 gram lege batterijen per inwoner ingeleverd. En dat is een mooie prestatie!

De Europese wettelijke inzameldoelstelling is dit jaar minimaal 45%. En daar zitten we op dit moment nog niet aan. Het is daarom belangrijk om je lege batterijen in te leveren zodra ze leeg zijn, zodat we als Nederland aan deze wettelijke milieueisen voldoen.

Benieuwd op welke plek jouw provincie staat? Ontdek het hieronder.

Nog geen ster in het inzamelen en inleveren van lege batterijen? Wij geven je een paar tips:

  • Maak gebruik van onze Batterij Bewaarbox om je lege batterijen in te bewaren. Heb je deze nog niet kunnen scoren? Dan is een glazen potje of kartonnen doosje ook een oplossing! Door je lege batterijen op één plek te bewaren, onderscheid je ze van de volle batterijen. Zorg dat het potje of het doosje op een zichtbare plek in huis staat, zoals bijvoorbeeld in de keuken, zodat je geen enkele batterij vergeet!
  • Is de Batterij Bewaarbox vol? Breng je lege batterijen dan naar een inleverpunt bij jou in de buurt. Je kunt je lege batterijen inleveren bij de supermarkt, de bouwmarkt of de drogist. Eigenlijk alle plekken waar je ook je batterijen vandaan haalt, want: waar je ze koopt kun je ze kwijt! Je vindt het dichtstbijzijnde inleverpunt via onze locator Lever hier je lege batterijen in  .
  • Een opruimdag doet wonderen. Houd eens in de maand een batterijen opschoondag en doorzoek het hele huis (mét het hele gezin) op batterijen. Vergeet hierbij oud speelgoed, huishoudapparatuur en het zolderkamertje niet.
  • Niet alleen thuis, maar ook op school kun je je lege batterijen inzamelen! Doe mee aan het inzamelproject voor basisscholen en zorg er met de hele klas voor dat er zoveel mogelijk batterijen worden verzameld en ingeleverd.

Met het inleveren van lege batterijen maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Bekijk onze ‘Lever ze in en WIN!’ Lees hier meer over de 'Lever ze in en WIN! actie   actie voor meer informatie.

Wanneer jij je lege batterijen inlevert, draag je je steentje bij aan het milieu. Lege batterijen kunnen we namelijk recyclen en hergebruiken. Wanneer ze leeg zijn gooi je ze dus niet zomaar weg, maar lever je ze in! En wat er dan met deze (lege) batterijen gebeurt? Dat zie je hier.

  • Dit artikel delen: