6e Europese Batterij Recycle Week

7 september 2020 2 minuten leestijd

Het inzamelen en recyclen van lege batterijen is essentieel voor het milieu. Daarom staat tijdens de zesde Europese Batterij Recycle Week (EBRW) het belang van het inzamelen en recyclen van lege batterijen centraal.

Samen met de Europese batterijenorganisaties organiseert Stibat de Europese Batterij Recycle Week. Van maandag 7 tot en met zondag 13 september 2020 staat het belang van het inzamelen én recyclen van lege batterijen centraal. Want zo sparen we samen de wereld.

Batterijen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Vooral in mobiele toepassingen zoals telefoon, laptop en auto zijn we erg afhankelijk van batterijen. En als de batterij aan het einde van zijn levensduur is, is het juist belangrijk deze in te leveren. In batterijen kunnen namelijk stoffen zitten die schadelijk zijn voor het milieu. En door inzameling winnen we metalen terug uit de batterijen, zoals staal, lood, zink en mangaan. Deze metalen dienen als grondstof voor het maken van nieuwe producten.

Het inleveren van je lege batterijen is dus uitermate nuttig en scheelt een hoop verspilling. Om die boodschap extra kracht bij te zetten, presenteert Stibat de Europese Batterij Recycle Week: een jaarlijks terugkerende week compleet in het teken van batterijeninzameling en -recycling. Door heel Europa worden er in die week activiteiten georganiseerd.

Limited Edition Batterij Bewaarbox

Een gemiddeld huishouden heeft zo’n 118 batterijen in huis. Dat zijn er misschien wel meer dan je denkt. En de lege batterijen? Die kun je nu bewaren in een Batterij Bewaarbox. In het kader van de Europese Batterij Recycle Week is er een speciale Limited Edition Batterij Bewaarbox ontwikkeld. We geven er 250 gratis weg. Doe mee met de winactie en maak kans!

Lege batterijen inleveren

Met ruim 25.000 inleverpunten in Nederland is het inleveren van je lege batterijen een makkie. Overal waar je batterijen koopt, kun je ze kwijt! Zo kun je onder andere lege batterijen inleveren bij de supermarkt, bouwmarkt en drogist. Vind hier jouw dichtstbijzijnde inleverpunt.

Lever ze in en WIN!

Lege batterijen inleveren is niet alleen goed voor het milieu, maar je kunt er ook mooie prijzen mee winnen. Doe 10 lege batterijen in een zakje samen met een briefje met daarop je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Lever deze in bij een van de 25.000 inleverpunten en maak kans op te gekke prijzen.

Print een briefje voor je zakje batterijen

  • Dit artikel delen: