Wij maken 100% groene kilometers!

9 april 2018 < 1 minuten leestijd

Schoon, efficiënt én milieuvriendelijk: in de regio Haarlem, Amsterdam en de kop van Zuid-Holland worden lege batterijen voortaan 100% elektrisch ingezameld bij zo’n 4.000 winkeliers, scholen en bedrijven.

En dat is handig, want zo kunnen de batterijen via een ‘groene’ weg verwerkt worden tot waardevolle grondstoffen. De volledig elektrische inzameling is een initiatief van Stibat en Spaarnelanden. Deze regio zamelt vier dagen per week lege batterijen in. De vrachtwagen die de batterijen komt ophalen legt zo’n 175 (elektrische!) kilometers per dag af.

Trots? Dat zijn we zeker!

‘Duurzaamheid en zorg voor het milieu staan bij ons voorop.’ vertelt Jan Bartels, directeur van Stibat. “We vinden het belangrijk om de keten, van inzameling tot en met de recycling van lege batterijen, zo efficiënt en schoon mogelijk in te richten. Samen met Spaarnelanden hebben we een mooie stap gezet door emissievrij in te zamelen. We hopen dit in de nabije toekomst ook bij andere steden in te zetten.’

Om dit emissievrije concept kenbaar te maken aan het publiek, vroegen we voorbijgangers hoeveel kilogram batterijen de elektrische vrachtwagen gemiddeld per maand ophaalt. Degene met het juiste antwoord? Die ging ervandoor met een gloednieuwe fiets. Gefeliciteerd Joerie Gerrits!

Winnaar Joeri met zijn fiets

 

Wil jij ook kans maken op mooie prijzen?

Doe mee aan de actie ‘Lever ze in en WIN!’. Lees er meer over via deze link.

Lever ze in en WIN!

  • Dit artikel delen: