Lege batterijen inleveren? Goed idee!

9 november 2017 < 1 minuten leestijd

Wat geldt voor papier, glas en plastic geldt ook voor lege batterijen: gescheiden inleveren loont! Maar waarom eigenlijk? En wáár dan?

Om te beginnen is het goed voor het milieu als je lege batterijen inlevert op een daarvoor bestemde locatie. Batterijen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur. Als je je lege batterijen aanbiedt bij een officieel inleverpunt, weet je zeker dat ze zorgvuldig worden verwerkt.

24.000 inleverpunten

Lege batterijen inleveren? In totaal zijn er in ons land zo’n 24.000 locaties waar dat kan. Lees er meer over en check waar je jouw dichtstbijzijnde inleverpunt vindt!

Waar inleveren?

Recylingkampioentjes

Maar er zijn nog veel meer redenen om lege batterijen op een verantwoorde manier in te leveren. Wist je bijvoorbeeld dat batterijen echte recylingkampioentjes zijn? Grondstoffen uit batterijen kunnen uitstekend hergebruikt worden in allerlei producten. Van fietsen tot kranen tot dakgoten tot thermometers tot pannen en kaasschaven! Check deze video, dan weet je het precies.

Steun een goed doel met lege batterijen

Nóg een reden om lege batterijen in te leveren? Geen enkel probleem! Door deze in te zamelen kunnen basisscholen verschillende goede doelen steunen: stichting Opkikker in Nederland en stichting Ard el Amal in Egypte. Deze organisaties richten zich alle twee op hulp aan zieke en gehandicapte kinderen en de gezinsleden van deze kinderen. Je school aanmelden voor het inzamelproject voor basisscholen is heel eenvoudig en kost maar een paar minuten. Hier lees je er alles over.

Lever ze in en WIN!

Vooruit dan, nóg een prima reden om lege batterijen in te leveren! Wist je dat je hiermee  allerlei mooie prijzen kunt winnen? Elke maand worden er honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot, 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques! Hoe je meedoet? Ook dat is makkelijk. Stop tien batterijen in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en inleveren maar. Dat is alles! Print het briefje.

 

  • Dit artikel delen: