Dat je je lege batterijen niet in huis moet laten rondslingeren en ze niet zomaar moet weggooien, is voor de meeste mensen bekend. Op deze wijze bewaar je jouw lege batterijen op een veilige manier in huis. 

Nadat je je lege batterijen hebt verzameld, is het van belang dat je ze inlevert. Bij de supermarkt, bouwmarkt of drogist bijvoorbeeld. Daar staan speciale inzameltonnen voor je lege batterijen. Na inlevering worden de batterijen gerecycled en gebruikt in nieuwe producten. Jouw batterij zou dus zomaar verwerkt kunnen worden in een nieuwe kaasschaaf of een fiets! Heel belangrijk dus: dat inleveren van lege batterijen.

Om te beseffen hoeveel batterijen we (dagelijks) gebruiken, deden de mannen van Lifehunters een experiment. In samenwerking met Stibat werden presentatoren Jorn Rohde en Luuk Dresen gedropt in de Belgische Ardennen. De uitdaging? Vanuit een onbekende plek zo snel mogelijk de weg terugvinden naar Maastricht. En dat allemaal zónder het gebruik van batterijen. Dus geen telefoons, horloge, GPS of zaklamp. En, oh ja: ook géén geld.

Bekijk hieronder de hele video om te zien hoe ze het er vanaf hebben gebracht. En die batterijen? Die werden toch wel gemist.

Wat denk je, kun jij zonder batterijen?