Op jacht naar lege batterijen in je eigen huis

9 oktober 2017 2 minuten leestijd

Bijna herfstvakantie! Een mooi moment om al die lege batterijen die in huis rondslingeren te verzamelen én in te leveren. Natuurlijk samen met de kinderen!

Raadseltje: hoeveel batterijen denk je dat je in huis hebt? 10, 50, 100 of meer? Grote kans dat je te laag gokt. Want wist je dat in een gemiddeld Nederlands huishouden maar liefst 113 batterijen rondzwerven?

De cijfers

Daarvan worden er 73 gebruikt in allerlei apparaten, van keukenweegschaal tot melkschuimer tot fototoestel. 12 zitten in afgedankte apparaten op zolders, in kelders en in kasten. 27 batterijen zitten nog nieuw in de verpakking of zijn leeg.

Meten is weten

De beste manier om erachter te komen hoe de zaken er bij jou thuis voorstaan, is gewoon gaan tellen. Schakel daarbij herfstvakantie vierende kinderen vooral in. Ze zijn er gegarandeerd meer dan een uur zoet mee.

Kleine grootverbruikers

In een huishouden met kinderen zijn sowieso meer batterijen te vinden. Ga maar na: speelgoed met batterijen, afstandsbedieningen van spelcomputers, fietslampjes. Gemiddeld kom je in een huishouden met kinderen uit op ongeveer 150 batterijen.

Zitten ze erin?

Wanneer je batterijen gaat tellen, is het slim om vooraf een idee te hebben waar je ze kunt vinden. Een prima training is de online game Zitten ze erin?. Tijdens deze game verschijnen verschillende producten in beeld. Jij moet aangeven of er een batterij inzit of niet. En dat zo snel mogelijk! Aan het eind van de maand worden er vijf Batterij Bewaarboxen verloot onder alle deelnemers die een minimale score van 2200 hebben behaald.

Print de thuisteller!

Na het spelen van de game ben je klaar voor het echte zoekwerk. Een handig hulpje daarbij is de ‘thuisteller’. Dat is een overzichtelijke kaart waarop je per vertrek in huis kunt aangeven hoeveel batterijen je er hebt gevonden. Ook kun je noteren hoeveel lege batterijen je vindt, hoeveel volle en hoeveel er in gebruik zijn. Je print de thuisteller hier!

24.000 inleverpunten

Heb je lege batterijen gevonden? Lever ze dan in bij één van de ruim 24.000 inleverpunten van Stibat. Zo zorgen we er samen voor dat er geen lege batterijen in het milieu terechtkomen en dat nuttige grondstoffen opnieuw gebruikt kunnen worden.

Lege batterijen inleveren

Hoe het precies zit met de 24.000 inleverpunten van Stibat, lees je elders op deze site.

Lees alles over inleveren

 

Doe mee en WIN!

Oh ja, wist je dat je met het inleveren van lege batterijen mooie prijzen kunt winnen? En meedoen is ook nog eens super simpel! Stop tien lege batterijen in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en lever deze in bij een inleverpunt. Elke maand worden er 103 prijzen verloot. Meer weten? Kijk dan hier.

  • Dit artikel delen: