Sint Maarten: snoep scoren, lege batterijen inleveren!

6 november 2017 < 1 minuten leestijd

Bijna Sint Maarten, lampion aan en gaan dus! Het snoep eet je lekker op, maar wat doe je met alle lege batterijen uit de lampions? Inleveren natuurlijk!

Halloween is nog maar net achter de rug of Sint Maarten staat alweer voor de deur. Nog een avondje de straat op en snoep scoren! Bij Halloween gaat het vooral om lekker griezelen. Bij Sint Maarten staan liedjes zingen én feestelijke lampions voorop.

Lege batterijen inleveren

Die feestelijke lampions werken tegenwoordig bijna allemaal op batterijen. En die zijn na een avondje snoep verzamelen meestal helemaal leeg. Wat je dan het best met die lege batterijen kunt doen? Inleveren! Zo zorg je ervoor dat er geen schadelijke stoffen uit lege batterijen in het milieu terecht komen. Daarnaast kunnen grondstoffen uit lege batterijen goed hergebruikt worden.

24.000 inleverpunten

Lege batterijen inleveren? In totaal zijn er in ons land zo’n 24.000 locaties waar dat kan. Lees er meer over en check waar je jouw dichtstbijzijnde inleverpunt vindt!

Waar inleveren?

Wist je trouwens…

… waarom we tijdens Sint Maarten met lampions langs de deuren gaan? Er zijn verschillende verklaringen, maar deze vinden we het leukst. Op een dag ontdekten de buren van Sint Maarten dat hij niet thuis was. Misschien was hij wel verdwaald. Met andere mensen uit het dorp gingen ze in de woeste duinen naar hem op zoek. Omdat het mistig was, namen ze allemaal een lampion mee. Dankzij deze lichtjes vonden ze Maarten en kwam hij weer veilig thuis.

Lever ze in en WIN!

Nog een leuk weetje: wist je dat je met het inleveren van lege batterijen heel veel mooie prijzen kunt winnen? Elke maand worden er maar liefst honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot, 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van €1.000,- aan reischeques! Hoe je meedoet? Stop tien batterijen in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en inleveren maar. Dat is alles. Hier kun je het briefje printen!

 

  • Dit artikel delen: