Reminder: lever regelmatig lege batterijen in

21 september 2020 2 minuten leestijd

We horen vaak dat mensen die boodschappen gaan doen, ter plekke het inzamelmeubel van Stibat zien en denken: “oh ja… de lege batterijen!” De keer erop (en de keer daarop) gaat het net zo. Herkenbaar? Wij helpen je graag met het doorbreken van dit patroon, want als iedereen regelmatig lege batterijen inlevert, creëren we een constante toestroom voor de recycling. Zo werken we samen aan een schoner milieu, hoe fijn is dat?

Een Nederlands huishouden heeft gemiddeld 118 batterijen in huis, waarvan 11 batterijen leeg zijn. Loop met die overtuiging eens door je huis en vergeet ook vooral de zolder, garage en/of kelder niet. Je vindt meer lege batterijen dan je denkt! En goed om te weten: Stibat heeft ruim 25.000 inleverpunten (zoals supermarkten en bouwmarkten, maar ook 5000 basisscholen). Klik hier om te checken welke inleverpunten bij jou in de buurt zijn en welke voor jou het meest ideaal is.

5 tips & tricks voor het regelmatig inleveren van lege batterijen:

  1. Kies een vaste plek uit waar je voortaan de lege batterijen gaat bewaren. Een plek waar je vaak komt, maar ook een plek die veilig is: onbereikbaar voor kinderen, waar het droog en koel is. Bijvoorbeeld op een zichtbare plek in de keuken.
  2. Nu je een vaste plek hebt uitgekozen, is het belangrijk om een herkenbaar bakje of doosje uit te kiezen waar je vanaf nu de lege batterijen in doet. Tip: gebruik de Batterij Bewaarbox van Stibat! Je bestelt ‘m op onze webshop.
  3. Praat erover. Vertel je eventuele partner en/of kinderen (als ze oud genoeg zijn) over de vaste plek en leg uit waarom het belangrijk is om regelmatig lege batterijen in te leveren. Woon je alleen? Praat er dan over met familie en vrienden. Het is aangetoond dat wanneer je gesprekken hebt over iets, het ook beter blijft ‘hangen’ en mensen er bij je op terug kunnen komen zodat je eraan herinnert blijft.
  4. Koop je nieuwe batterijen of krijg je apparaten cadeau waar batterijen in moeten? Laat het een trigger zijn om ook weer even de lege batterijen te verzamelen en in te leveren.
  5. Zorg voor geheugensteuntjes. Zet iedere maand een herinnering in je agenda (en/of telefoon) of zet standaard iedere week op je boodschappenlijstje “niet vergeten lege batterijen in te leveren”.

Deel jouw slimme tip

Heb je zelf een andere slimme tip die je met ons wil delen? Laat het ons weten!

Ik wil een tip delen

  • Dit artikel delen: