Pokémon Go boost voor powerbanks

11 oktober 2016 < 1 minuten leestijd

De mobiele game Pokémon Go is niet alleen een hit voor de makers van het spelletje. Ook fabrikanten van powerbanks doen plotseling opvallend goede zaken.

Bij Pokémon Go ga je naar buiten om in ‘real live’ Pocket Monsters te vangen met je smartphone. Daarnaast kun je ‘Candy’ (zeg maar bonuspunten) verdienen door te voet zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Voor het meeste spelplezier maak je voortdurend gebruik van je GPS en staat je scherm op volle helderheid. En ja, dat vréét energie.

Nachtmerrie

Dat hadden fanatieke Pokémon Go-spelers ook snel in de gaten. Oog in oog staan met een Snorlax of een Dragonite en ‘m dan niet kunnen vangen vanwege een lege batterij, zo’n nachtmerrie wil je geen twee keer meemaken. En dus namen ze massaal hun toevlucht tot powerbanks (draagbare accu’s op zakformaat).

Verkopen door het dak

De eerste maanden na de release stegen de verkopen enorm. In sommige weken werden maar liefst drie- tot vierhonderd procent méér zakaccu’s verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. En dan hebben we het niet over een paar honderd exemplaren, maar over duizenden en duizenden.

Einde nog niet in zicht

Goed nieuws voor de fabrikanten van powerbanks (én voor alle Pokémon Go-fanaten): als we de geruchten mogen geloven, bevat een van de volgende updates maar liefst honderd nieuwe Pokémon om jacht op te maken. En dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Niet voor niets is de slogan van de game ‘Gotta cath ‘em all’!

Beeldcredit: Stoyan Yotov

  • Dit artikel delen: