Bijna Pasen: zoek eieren én lege batterijen!

13 april 2017 < 1 minuten leestijd

Komend weekend is het Pasen. Het feest van eieren eten en zoeken! En als je dan toch bezig bent… ga dan ook op zoek naar lege batterijen!

In een gemiddeld huis liggen 113 batterijen. Niet zo gek, want veel apparaten werken op batterijen. Denk maar aan je horloge, afstandsbediening, zaklamp, telefoon of speelgoed. Van alle batterijen in huis zijn er vaak zo’n driekwart in gebruik (73), 12 zitten nog in afgedankte apparaten, 16 zijn nieuw en 12 stuks zijn leeg.

Batterijen zoeken

Hoe is dat bij jou thuis? Neem tijdens de Pasen eens de tijd om alle batterijen in huis te zoeken. Verzamel alle lege varianten en haal ze ook uit apparaten die je toch nooit meer gebruikt. Het is belangrijk dat je die niet laat zitten. Er kan kortsluiting ontstaan en batterijen kunnen in de loop van tijd gaan lekken, waardoor het apparaat helemaal onbruikbaar wordt.

Gevonden? Inleveren!

Als je tien of meer lege batterijen hebt gevonden, kun je ze inleveren bij een inleverpunt bij jou in de buurt. Doe ze per tien in een zakje met een briefje met daarop je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Elke maand maak je kans op een van de 103 prijzen.

Test je batterijkennis

Testen of je weet in welke apparaten batterijen zitten? Speel dan de game ‘Zitten ze erin?’ en het zoeken gaat direct een stuk makkelijker. Doe je liever iets anders met Pasen? Probeer dan eens stroom te maken met modder!

  • Dit artikel delen: