Opslagbatterij van oude autoaccu’s

27 juni 2017 < 1 minuten leestijd

Oude accu’s van elektrische auto’s krijgen een tweede leven als opslagbatterij. Renault-Nissan wil eentje bouwen waar wel 120.000 huishoudens van kunnen profiteren.

Renault-Nissan bereidt de productie voor van een opslagbatterij van 100 megawattuur, gemaakt van gebruikte accu’s uit elektrische auto’s. Die kan genoeg energie opslaan voor 120.000 huishoudens bij elkaar. Daarmee kan de batterij de piekvraag (en het -aanbod) in elektriciteit opvangen en wordt het elektriciteitsnet minder belast. Daarnaast is het natuurlijk altijd een goed idee om te recyclen!

Opslagbatterij in Nederland

De batterij is nog niet in de maak; Renault-Nissan zit nog middenin de ‘studiefase’. Over plek voor de batterij is al wel even nagedacht: Nederland en Duitsland maken volgens persbureau Reuters de meeste kans. In Nederland staat trouwens al een andere opslagbatterij, ook gemaakt van autoaccu’s van Nissan. Die bevindt zich in de Amsterdam Arena en slaat overtallige energie op van zonnepanelen en windenergie als noodstroomvoorziening.

Accu’s in ontwikkeling

Wist je dat autoaccu’s constant in ontwikkeling zijn? Laatst schreven we nog over elektrische auto’s waarmee je maar liefst 1000 kilometer kunt afleggen.

  • Dit artikel delen: