Opkikkerdag vol hoogtepunten

16 maart 2017 < 1 minuten leestijd

Pannenkoeken, presenteren op de radio en een parachutesprong. De Opkikkerdag van Tom (12) was een dag vol – letterlijke – hoogtepunten! Wil jij hieraan bijdragen? Spaar dan met je basisschool voor een donatie aan een goed doel, zoals Stichting Opkikker. Alleen maar door lege batterijen in te zamelen!

Tom is twaalf en ziek. Hij heeft het Treacher Collins Syndroom. Dat betekent dat de botten in zijn gezicht anders groeien dan normaal. Hierdoor is zijn gehoor bijvoorbeeld niet goed aangelegd en draagt hij een gehoorapparaat. In zijn hele leven heeft hij al 23 operaties gehad. Van een zorgeloos kinderleven is dus geen sprake.

Opkikkerdag vol spektakel

Om voor een dag alleen maar aan leuke dingen te denken én veel leuke herinneringen te maken, organiseerde Stichting Opkikker een dag vol spektakel. Twee vrijwilligers haalden Tom en zijn ouders en zus op met de Opkikkerbus. De dag begon nog vrij rustig met een schilderworkshop in een heus atelier. Om daarna in de zon te smullen van een lekkere junglepannenkoek.

Het échte hoogtepunt

Hierna ging de trip verder, richting Omroep Gelderland. Hier ontpopte Tom zich als een ware radiopresentator en mocht hij zelfs zijn favoriete plaat aankondigen. Of dit niet spannend genoeg was, wachtte daarna het échte hoogtepunt: een parachutesprong uit een vliegtuig. Toms grootste droom! Hij kwam veilig en stralend beneden. Na nog een lekker etentje in een restaurant, konden ze thuis bijkomen van deze geweldige dag.

Steun Stichting Opkikker ook!

Zo’n dag gun je toch elk ziek kind? Jij kan daarbij helpen! Zorg dat je met iedereen op je basisschool batterijen inzamelt. De spaarpunten die je school hiermee verdient, kun je omzetten in een donatie voor een goed doel. Zoals Stichting Opkikker dus! Hier vind je meer informatie.

  • Dit artikel delen: