Opkikkerdag door lege batterijen

23 mei 2017 < 1 minuten leestijd

Jij levert met je basisschool lege batterijen in, langdurig zieke kinderen krijgen een Opkikkerdag. Goede deal, toch?

Op 10 april was het zover voor Jayla, Yörn en hun ouders. De hele dag zette Stichting Opkikker ze in het zonnetje. Al om 8 uur ’s ochtends stonden de vrijwilligers van de stichting op de stoep, die hadden namelijk een vol programma klaarstaan!

Paard en taart

De dag begon muzikaal, met zang en dans onder begeleiding van Kirsten van der Geest. Na het zingen van boerderijliedjes vertrok het gezin naar de manege. Daar mochten Jayla en haar moeder Alisja paardrijden én genoten ze met de rest van de familie van een lekker stukje taart. Hierna aten Jayla en Yörn patatjes met opa en oma en mochten papa en mama Anurish en Alisja in een heus vliegtuig vliegen. In twee snelle racewagens werden ze daarna naar de volgende locatie gebracht: Schiphol!

Als de brandweer

Ook Jayla en Yörn kwamen richting het vliegveld, naar de brandweer van Schiphol! In een echt brandweerpak hielpen de kinderen de brandweer met blussen, inclusief een rit met de brandweerwagen. Sirene aan natuurlijk! De afsluiter was een rit in een limousine. Die bracht de familie naar huis, waar nog heerlijke pannenkoeken lagen te wachten. Papa en mama mochten daarna nog luxe uit eten. Wat een drukke, maar vooral onvergetelijke dag!

Ook zorgen voor een Opkikkerdag?

Wil je langdurig zieke kinderen ook een Opkikkerdag bezorgen? Je kunt hiermee helpen door met je basisschool lege batterijen te verzamelen. Voor elke kilo lege batterijen krijgt je school een spaarpunt van Stibat. Je school kan deze doneren aan een goed doel als Stichting Opkikker, maar je kunt ze ook inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink. Lees hier hoe je basisschool zich daarvoor aanmeldt.

  • Dit artikel delen: