Opkikkerdag dankzij lege batterijen

10 november 2016 < 1 minuten leestijd

Wist je dat je met lege batterijen kunt sparen voor een donatie aan een goed doel? Stichting Opkikker gebruikte deze donatie om een Opkikkerdag te organiseren voor een gezin met een langdurig ziek kind. Lees hoe Saar en haar kinderen Elijah en Lissyane genoten van een Opkikkerdag.

Basisscholen krijgen voor elke kilo lege batterijen die zij inzamelen een spaarpunt van Stibat. Deze spaarpunten kunnen ze inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink. Ook kunnen scholen de waarde van hun spaarpunten doneren aan Foundation Ard el Amal of Stichting Opkikker. Stichting Opkikker bezorgt gezinnen met een langdurig ziek kind een geweldig leuke ‘Opkikkerdag’.

Opkikkerdag voor ziek gezin

Voor Saar en haar kinderen Lissyane en Elijah zijn zulke dagen niet vanzelfsprekend. Saar heeft een bindweefselziekte en de ziekte van Lyme, waardoor ze veel in bed ligt. Haar dochter Lissyane heeft bovendien een schildklierziekte en astma. Saar: “Tijdens de Opkikkerdag zijn we de hele dag verwend. Een dag waarop we eens niet hoefden te denken aan ziek zijn.”

Droom die uitkwam

“We werden opgehaald door de Opkikkerbus om een kijkje te nemen bij de brandweer: voor Elijah een droom die uitkwam. Vervolgens gingen we naar dierenpark Wildlands Emmen, waar we als klap op de vuurpijl een videoboodschap kregen van Lissyane’s grote held: Freek Vonk. Die had hij speciaal in Madagaskar opgenomen. We sloten de dag af in het pannenkoekenhuis met vrienden en familie, een geweldige verrassing. Thuis vielen we met zijn drieën moe, maar voldaan, samen in slaap.”

Ook een Opkikkerdag mogelijk maken? Lever lege batterijen in!

De Opkikkerdag voor Saar, Lissyane en Elijah is mede mogelijk gemaakt dankzij de inzamelactie van Stibat voor basisscholen. Stichting Opkikker organiseert 2.000 Opkikkerdagen per jaar.

mijn-opkikkerdag_1

  • Dit artikel delen: