Nederlanders leveren bijna 5 miljoen kilo aan batterijen en fietsaccu’s in

1 juli 2020 < 1 minuten leestijd

Het is bijna net zo vanzelfsprekend als het inleveren van oud papier en lege flessen: het inleveren van je lege batterijen (en fietsaccu). Met een inzamelpercentage van 50,6 procent voor lege batterijen hebben we ook in 2019 meer ingeleverd dan de wettelijke doelstelling van 45 procent. Yes!

Samen sparen we de wereld

In 2019 is er in Nederland naast 4,60 miljoen kilo lege batterijen ook 251 duizend kilo aan fietsaccu’s ingeleverd. Dat doen we via de ruim 25.000 inleverpunten van Stibat, zoals de supermarkt, bouwmarkt of fietsdealer, maar ook de inzameling via de milieustraten wordt steeds populairder.

Niet alles komt in het milieu

Het inzamelpercentage van 50,6 procent wil overigens niet zeggen dat de rest in het milieu belandt. De overige batterijen liggen nog vaak in het schap van de winkel of gewoon in huis.

Lever ze in en WIN!

De ‘Lever ze in en WIN!’-actie blijft een groot succes: in 2019 is 496 duizend kilo aan zakjes met batterijen opgehaald. Met een absoluut record tijdens de Huishoudbeurs: één bezoeker leverde daar in één keer maar liefst 38.420 batterijen in! Dat zijn 3.842 zakjes met 10 lege batterijen én een briefje met haar naam, adres, e-mail en telefoonnummer.

Positieve impact op milieu dankzij jouw bijdrage

Door het inleveren van lege batterijen, het efficiënter en groener inzamelen én het recyclen van lege batterijen hebben we samen 3 miljoen kilo aan CO2-uitstoot vermeden en de uitstoot van 49 miljoen kilo aan giftige stoffen weten te voorkomen.

Een fantastisch resultaat waar we met z’n allen aan hebben bijgedragen.

Nog meer cijfers?

Wil je nog meer lezen over onze resultaten? Bekijk dan het complete jaarverslag van Stibat over 2019.

Naar het jaarverslag

  • Dit artikel delen: