Nationale Recycleweek 2019

14 oktober 2019 < 1 minuten leestijd

Het is Nationale Recycleweek! Van maandag 14 oktober t/m maandag 21 oktober besteden alle betrokken organisaties (waaronder Stibat) in Nederland hier aandacht aan.

Iedereen recyclet, jij ook?

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled. Mooi natuurlijk, maar dat mag nog veel meer worden. Daarom vinden wij deze Nationale Recycleweek ontzettend belangrijk. Onder het mom van “Iedereen recyclet” dagen wij jou uit om mee te doen. En niet alleen deze week, ook daarna. Gooi apparaten, lampen maar ook batterijen nooit weg bij het restafval. Lever ze in bij de milieustraat van de gemeente of bij de officiële inleverpunten. Voor draagbare lege batterijen zijn onze ruim 25.000 inleverpunten hier te vinden.

Rondvraag in winkelcentrum

Om de Nationale Recyleweek in te luiden, bezocht Henk van Stibat vandaag een winkelcentrum om eens rond te vragen of (en zo ja, wát) mensen recyclen. Dat leverde leuke en verrassende gesprekken op!

 

Elektrische apparaten

Los van apparaten die werken op batterijen, zijn er natuurlijk ook veel apparaten met een stekker. Gemiddeld bezit een huishouden ruim 100 elektrische apparaten. Als deze kapot gaan worden ze vaak ergens op zolder of in een garage bewaard, of ze belanden tussen het huishoudelijk afval. Zonde, want in elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, zitten vaak zeldzame grondstoffen die er uit teruggewonnen kunnen worden. Daarom is het belangrijk deze te recyclen, dat is veel beter voor het milieu.

Kijk dus eens extra goed rond thuis en lever je afgedankte elektrische apparaten in voor recycling. Samen sparen we de wereld!

  • Dit artikel delen: