Milieustraat of supermarkt: waar lever jij je lege batterijen in?

29 juni 2018 < 1 minuten leestijd

Je batterijen zijn leeg. Je hebt ze verzameld en bewaard in een Batterij Bewaarbox of op een andere veilige opbergplek in huis en nu is het de hoogste tijd om ze in te leveren. Maar waar kun je jouw lege batterijen verantwoord kwijt?

Batterijen en accu’s zijn kleine draagbare fabriekjes die elektriciteit opwekken via een chemisch proces. Als het chemisch proces is uitgewerkt, wordt er geen stroom meer opgewekt en zullen de batterijen en accu’s worden afgedankt. Maar afgedankte batterijen en accu’s zijn nooit helemaal leeg: de reststroom kan kortsluiting veroorzaken. Daarom moet er met afgedankte batterijen en accu’s verantwoord worden omgegaan door ze op de juiste manier in te leveren.

Dit kan bij de milieustraat of via een inzamelmiddel in de supermarkt, bouwmarkt of overige inleverpunten Bekijk de inleverpunten bij jou in de buurt  . Waar jouw lege batterijen naartoe mogen? Dat ontdek je hier:

Download

Wist je trouwens dat…

… Het belangrijk is om de plus- en minpool van knoopcellen en 9V batterijen af te plakken met tape of plakband voordat je ze inlevert? Zo voorkom je kortsluiting. Meer hierover lees je hier.

… Je verroeste, beschadigde of lekkende batterijen en accu’s altijd in een plastic zak of huishoudfolie moet verpakken? Zo lever je je lege batterijen op een verantwoorde manier in.

Kans maken op mooie prijzen?

Doe mee aan de actie ‘Lever ze in en WIN!’.

Lever ze in en WIN!

  • Dit artikel delen: