Mag je een muziekkaart in de prullenbak weggooien?

14 februari 2017 < 1 minuten leestijd

Muziekkaarten zijn echte blik- en gehoorvangers: de kaart is vaak al groter dan normaal, en sla je ‘m open, dan klinkt er muziek. Superleuk! Maar als je er zat van bent, mag je de kaart dan zomaar in de prullenbak weggooien?

Is de postbode al langs geweest? Misschien ligt er wel een Valentijnskaart in de brievenbus! En met een beetje geluk eentje met muziek erin. Natuurlijk is het veel leuker om kaartjes te bewaren, zodat je er later nog eens naar kunt terugkijken. Maar misschien is na een tijdje de liefde over of ben je gewoon niet zo’n verzamelaar. Wat doe je dan? De muziekkaart bij het afval gooien of niet? De minireporter gaat op onderzoek uit.

Batterij eruit, kaart erin

Het antwoord op de vraag is dus: nee, een muziekkaart gooi je niet zomaar bij het afval. In muziekkaarten (en andere draadloze producten waar muziek uit komt,) zit vaak een batterij. Die bij het normale afval doen, is slecht voor het milieu en bovendien gooien we dan stoffen weg die we nog een keer kunnen gebruiken. Haal de batterij er daarom uit en lever die in bij een inleverpunt bij jou in de buurt. Je kunt er ook nog eens leuke prijzen mee winnen!

  • Dit artikel delen: