Liever afval nascheiden dan vooraf apart inleveren. Feit of fabel?

29 augustus 2017 < 1 minuten leestijd

Waarom zou je je afval apart inleveren als je ook aan nascheiding kunt doen? Nou, hierom!

Het is zeker weten een fabel dat je afval zoals papier en plastic ook prima kunt nascheiden, dus nadat alles is verzameld. De reden is simpel: de kwaliteit van het materiaal is daarna aanzienlijk minder waardoor ook de mogelijkheden voor recycling minder worden.

Complexer en kostbaarder

Ook lege batterijen kun je beter vooraf apart inzamelen. Een belangrijke reden hiervoor is dat de afvalverwerking anders complexer én kostbaarder wordt. En dat heeft weer gevolgen voor de afvalstoffenheffing die we jaarlijks betalen. Hier lees je daar meer over.

Optimaal inlevergemak

Voor de hoeveelheid moeite die je moet doen om lege batterijen in te leveren, hoef je het niet te laten. Het inlevergemak is optimaal: in iedere gemeente staat één inleverpunt per tweeduizend inwoners. Die moeite is dus geen excuus! Weten welk inleverpunt voor jou het dichtstbijzijnde is? Voer je postcode in in onze store locator en hij vertelt het je direct!

Briefje voor prijzen

Misschien een flauwe, maar nóg een goede reden om je lege batterijen apart in te leveren bij een inleverpunt van Stibat: je maakt kans op prijzen! Elke maand worden er honderd Rode Pluimen t.w.v. €25,- verloot, 2 prijzen van € 500,- aan reischeques en een hoofdprijs van € 1.000,- aan reischeques! Hoe je meedoet? Stop tien batterijen in een zakje, doe er een briefje bij met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en inleveren maar. That’s all.

  • Dit artikel delen: