Lege batterijen zorgen voor onvergetelijke Opkikkerdag

13 juli 2017 < 1 minuten leestijd

Lever je lege batterijen in en gun zieke kinderen zo een Opkikkerdag: een dag waarop ze alleen maar leuke dingen doen om hun ziekte even te vergeten.

Het was zover: de Opkikkerdag van zieke Mika en zijn broer en ouders was aangebroken. Waar Harry en Mandy van Stichting Opkikker ze met de Opkikkerbus mee naartoe namen, was een grote verrassing. En die pakte goed uit!

Scoren in Utrecht

De familie begon de dag tussen de dolfijnen in het Dolfinarium. Ze konden daar met de dieren spelen, de dolfijnenshow bekijken en lekker lunchen. Daarna bracht de bus ze naar Utrecht. Mika herkende de plek meteen: het voetbalstadion van FC Utrecht! Hier maakte hij een praatje met de voetballers op het trainingsveld en kreeg hij een FC Utrecht-shirt en -pet mét handtekeningen. Na een korte fotosessie, kon een balletje trappen natuurlijk niet uitblijven. Mika scoorde zelfs in het echte FC-Utrecht-doel!

opkikkerdag

Onvergetelijke dag

Na lekkere tapas, ging het viertal huiswaarts. Het was een drukke, maar onvergetelijke dag, waarvan Mika de dag erna lekker kon uitrusten bij opa en oma. Met nog een leuk vooruitzicht: in het weekend dat volgde, mochten ze als VIP’s de wedstrijd tegen Heracles bijwonen.

Opkikkerdag door lege batterijen

Deze Opkikkerdag heeft ervoor gezorgd dat Mika even vergat waarvoor hij de dag gekregen heeft: zijn ziekte. Naast Mika zijn er nog veel meer langdurig zieke kinderen die een Opkikkerdag verdienen. En daar kun jij voor zorgen door samen met andere leerlingen lege batterijen in te zamelen op je basisschool. Hoe het werkt, dat lees je hier.

  • Dit artikel delen: