Lege batterijen? Zamel ze in voor een goed doel!

16 oktober 2017 2 minuten leestijd

Stichting Ard el Amal helpt gehandicapte kinderen in Egypte. Door lege batterijen in te zamelen met je basisschool kun je dit goede doel steunen. Meedoen is heel makkelijk!

Donya is 4,5 jaar en woont in Egypte. Ze heeft het syndroom van Down. Donya groeit op in een liefhebbende familie met zusjes en een broer. Ze heeft pas een herseninfarct gehad en is daardoor halfzijdig verlamd. Foundation Ard el Amal begeleidt Donya en haar familie al vier jaar.

Dagcentrum

Na het herseninfarct bezoeken de mensen van Ard el Amal Donya vaker om haar te helpen oefenen met het opnieuw leren gebruiken van haar arm en been. Ook bouwt de stichting in de stad Luxor aan een dagcentrum voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier kunnen ze leren, andere kinderen ontmoeten en buiten spelen.

Goede doelen helpen met lege batterijen

Ard el Amal is een van de goede doelen die je kunt helpen door op je basisschool lege batterijen in te zamelen. En dat is super eenvoudig!

Zo doe je mee

Wat moet je doen? Allereerst moet je ervoor zorgen dat je school zich aanmeldt voor het inzamelproject voor basisscholen. Als dat geregeld is, krijgt je school een inzamelmeubel en kunnen jullie aan de slag. Voor elke kilo batterijen die jullie inzamelen, ontvangt je basisschool een spaarpunt. Die punten kun je weer inwisselen voor een donatiecoupon voor een goed doel.

Snel aanmelden!

Je school aanmelden voor het inzamelproject voor basisscholen kost maar een paar minuten. Lees er meer over of vul meteen het aanmeldingsformulier in.

Inzamelproject basisscholen

 

Stichting Opkikker

Behalve aan Ard el Amal, kun je gespaarde punten ook doneren aan Stichting Opkikker. De medewerkers van deze stichting verrassen zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens zo’n dag vol ontspanning en plezier wordt niet alleen het zieke kind in het zonnetje gezet, maar alle gezinsleden.

Ingeleverd, en dan?

Met het inleveren van lege batterijen kun je niet alleen goede doelen steunen. Het is ook goed voor het milieu. Grondstoffen uit batterijen kunnen namelijk prima hergebruikt worden. Maar hoe krijg je die grondstoffen uit de batterij? En waar doen ze dat eigenlijk? Check deze video, dan weet je het precies!

  • Dit artikel delen: