Lege batterijen inzamelen voor een oase in de woestijn

12 december 2017 2 minuten leestijd

Door op je basisschool lege batterijen in te zamelen, kun je goede doelen steunen. Bijvoorbeeld Ard el Amal. Deze stichting helpt kinderen met een verstandelijke beperking in Egypte. Doen jullie mee?!

Foundation Ard el Amal is gevestigd in de Egyptische stad Luxor. De stichting helpt kinderen met een verstandelijke beperking en hun families. Ard el Amal bouwt al een tijd aan een eigen dagcentrum en een eigen boerderij. De kinderen kunnen daar naar school. Ook kunnen ze er andere kinderen ontmoeten en lekker samen buitenspelen.

Oase in wording

Ard el Amal wordt gebouwd op woestijngrond. Die grond verandert steeds verder in een grote, groene tuin. Een tuin vol sinaasappelbomen, druivenplanten en limoenbomen. In deze oase kunnen jongvolwassenen straks allerlei activiteiten doen.

Ard el Amal
Ans van der Valk van Ard el Amal

 

Lege batterijen voor een goed doel: zo doe je mee

Ard el Amal als basisschool  helpen met lege batterijen? Dat is dus heel eenvoudig! Eerst moet je ervoor zorgen dat je school zich aanmeldt voor het inzamelproject voor basisscholen. Als dat geregeld is, krijgen jullie een eigen inzamelmeubel. En dan kunnen jullie aan de slag. Voor elke kilo batterijen die jullie inzamelen, ontvangt de school een spaarpunt. Die punten kun je dan weer inwisselen voor een donatiecoupon voor een goed doel.

Aanmelden!

Je school aanmelden voor het inzamelproject voor basisscholen? Het kost maar een paar minuten. Lees er meer over of vul meteen het aanmeldingsformulier in!

Inzamelproject basisscholen

 

Stichting Opkikker

Er is nog een goed doel dat je blij kunt maken met lege batterijen: Stichting Opkikker. Deze stichting verrast zo’n tweeduizend keer per jaar langdurig zieke kinderen met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens zo’n dag vol ontspanning en plezier wordt niet alleen het zieke kind in het zonnetje gezet, maar alle gezinsleden.

Meer weten over (lege) batterijen? Download een gratis lespakket!

Stibat heeft voor basisscholen verschillende lespakketten samengesteld over batterijen. Er zijn pakketten voor de onderbouw, de middenbouw en de bovenbouw. Deze lespakketten zijn gratis en worden als pdf aangeboden. Je kunt de lespakketten eenvoudig downloaden, printen en dan tijdens de les gebruiken. De pakketten bestaan uit werkbladen en bijbehorende docentenkaarten.

  • Dit artikel delen: