Kom in actie op Wereldmilieudag!

1 juni 2017 < 1 minuten leestijd

Maandag is het Wereldmilieudag. Een mooie dag om je lege batterijen in te leveren?

Op Wereldmilieudag staan we met elkaar even stil bij het milieu. Tenminste, dat is de bedoeling van deze dag, die jaarlijks georganiseerd wordt door de Verenigde Naties (VN). De dag valt niet voor niets elk jaar op 5 juni. Sinds 1972 is toen gestart met het jaarlijks organiseren van een bijeenkomst over duurzaamheid en milieu voor alle lidstaten. Een paar maanden later is het Milieu Programma opgericht, ook wel United Nations Environment Programme (UNEP) genaamd. Dit onderdeel van de VN richt zich volledig op milieuproblemen.

Aandacht voor milieu

Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Het thema voor dit jaar is ‘Connecting people to nature’, oftewel ‘Mensen verbinden aan de natuur’. Over de hele wereld, en dus ook in Nederland, worden activiteiten georganiseerd om het milieu aandacht te geven. Of het milieu direct concreet te helpen, bijvoorbeeld door het planten van bomen.

Help het milieu ook!

Wat je zelf voor het milieu kunt doen op deze dag? Je oud papier wegbrengen, starten met het scheiden van plastic afval (als je dat natuurlijk nog niet gedaan hebt) en je lege batterijen inleveren bij een inleverpunt van Stibat! Lees hier hoe dat het milieu kan helpen. Heb jij nog andere ideeën?

  • Dit artikel delen: