Kinderen helpen met lege batterijen

9 februari 2017 < 1 minuten leestijd

Lever jij weleens lege batterijen in op school? Top! Want hiermee kunnen jullie doneren aan een goed doel. Zoals Foundation Ard el Amal, die bouwt een dagcentrum voor kinderen Egypte.

Hierbij even een bedankje van Foundation Ard el Amal. Misschien heb je met je school al lege batterijen ingezameld en gedoneerd aan deze foundation. Die is daar erg blij mee, want mede dankzij deze giften kan Ard el Amal kinderen en volwassenen met een meervoudige beperking in Egypte helpen. Dat doen ze door een dagcentrum te bouwen. En de foundation is al goed op weg!

Hallo dagcentrum!

Foundation Ard el Amal zorgt er bijvoorbeeld voor dat kinderen er een goede rolstoel krijgen, verven de lokalen en maken schaduwplekken op het speelplein van het dagcentrum. De volgende stap is het betegelen van het plein en er een schommel neerzetten. Stapje voor stapje bouwen ze dus aan een fijne plek voor deze groep mensen.

Hoe jij ook kunt helpen?

Zorg dat je school zich aanmeldt voor het inzamelproject voor basisscholen. Lever vervolgens lege batterijen in bij een inzamelmeubel, -zuil of -doos. En trommel al je klasgenoten op, want voor elke ingeleverde kilo lege batterijen krijgt je school een spaarpunt van Stibat! De waarde daarvan kun je doneren aan twee goede doelen: Stichting Opkikker en Foundation Ard el Amal dus. Je school kan de spaarpunten ook inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink.

Kijk hier voor meer informatie over het inzamelproject. Doen, want samen anderen helpen is toch het mooiste wat er is? Bovendien help je het milieu een handje.

  • Dit artikel delen: