Inspiratie voor thuisonderwijs

7 april 2020 2 minuten leestijd

In verband met het coronavirus zijn de scholen in ieder geval tot na de meivakantie gesloten. Kinderen krijgen onderwijs op afstand en zijn de hele dag thuis. Op zoek naar inspiratie om hier een leuke invulling aan te geven? Bekijk dan onze duurzame tips!

Hoeveel batterijen heb jij in huis?

Wist je dat een gemiddeld Nederlands huishouden maar liefst 118 batterijen in huis heeft? Een leuk en duurzaam idee: laat kinderen batterijen tellen! Stuur ze op speurtocht door hun eigen huis. Hoeveel batterijen tellen ze in ieder vertrek? Tip: download de handige thuisteller.

Aan de slag met de thuisteller


Spreekbeurt of werkstuk op afstand

Staat er nog een spreekbeurt of werkstuk op het programma? De inzameling en recycling van lege batterijen is hiervoor een leuk en leerzaam thema. We hebben alle relevante informatie bij elkaar gezet en een superhandig informatiepakket gemaakt. Hiermee kunnen kinderen zelf aan de slag.

Download het informatiepakket


Puzzelen met een boodschap

Met deze woordzoeker hoeven kinderen zich niet te vervelen. Ze gaan op zoek naar allerlei woorden die te maken hebben met batterijen. Zoek horizontaal, verticaal en zelfs achterstevoren. Een letter kan vaker gebruikt worden. De overgebleven letters vormen een zin.

Los de puzzel op


Vrolijke kleurplaat vol batter-eitjes

Het is bijna Pasen en we hebben een vrolijke kleurplaat vol batter-eitjes. De kleurwedstrijd is inmiddels afgelopen, maar natuurlijk kun je de kleurplaat nog steeds inkleuren. Gewoon voor jezelf of om iemand te verrassen, zoals je ouders, opa of oma.

Download kleurplaat


Maak je eigen batterij emoticon

En het is ook fijn om creatief bezig te zijn. Laat kinderen hun eigen batterij emoticon maken. Het enige wat ze nodig hebben zijn toiletrolletjes, papier, lijm, potlood en een schaar. In deze blog staat stap voor stap beschreven hoe je dit kunt doen. Maar bovenal: wees lekker creatief.

Naar de blog

  • Dit artikel delen: