Hoeveel lege batterijen heb jij in huis?

10 oktober 2016 < 1 minuten leestijd

Batterijen slingeren thuis vaak overal rond. Vaak zonder dat je er zelf erg in hebt. Want wist jij dat de kans groot is dat er minstens honderd batterijen in jouw huis liggen? Tel maar eens!

En, hoeveel batterijen heb je geteld? In een gemiddeld huis liggen er zo’n 113. Dat zijn 850 miljoen batterijen en accu’s in alle Nederlandse woningen bij elkaar! Wist je dat hiervan maar liefst 87 miljoen – dat is meer dan tien procent – in apparaten zitten die we niet meer gebruiken? Per huishouden zijn dat 12 batterijen. Kijk maar eens in de keuken, garage, badkamer, woonkamer, kelder, op zolder…

Grootverbruikers

We hebben daarnaast gemiddeld 16 nieuwe en 12 lege batterijen in huis. 73 batterijen hebben we ook echt in gebruik. Bij gezinnen met kinderen ligt dit aantal zelfs op 111! Apparaten die de meeste batterijen verbruiken zijn de afstandsbediening, zaklampen en fietslampen. En wat denk je van je mobieltje, laptop of horloge?

Supermarkt het populairst

Al die batterijen moeten als ze leeg zijn ingeleverd worden. Toch gebeurt dit lang niet altijd zoals het hoort. Uit onderzoek blijkt dat vooral ouderen regelmatig hun batterijen inleveren. De supermarkt is trouwens het populairste inleverpunt.* Wanneer heb jij voor het laatst lege batterijen ingeleverd?

*Deze cijfers komen uit een batterijenonderzoek van Stibat uit 2015

  • Dit artikel delen: