Hier inleveren, 5.385 km verder iemand helpen!

25 april 2017 < 1 minuten leestijd

Lever jij op je basisschool in Nederland je lege batterijen in, dan maak je Malak blij in Egypte. Hoe dat zit, lees je hieronder.

Malak is elf jaar en krijgt hulp van Foundation Ard el Amal. Dit goede doel bouwt een school voor kinderen met een beperking. Hier krijgt Malak elke week les, in haar rolstoel die de foundation ook voor haar heeft geregeld. Ze kan niet praten, maar leert ja of nee te ‘zeggen’ met behulp van papier. Kijken naar een groen rondje van papier betekent ‘ja’, kijken naar een rood rondje betekent ‘nee’. Zo kan ze gewoon kiezen wat ze bijvoorbeeld graag op brood wil!

Foundation Ard el Amal

Foundation Ard el Amal doet haar werk mede dankzij ingeleverde lege batterijen. Daar kun jij bij helpen! Het werkt als volgt. Zorg allereerst dat je school meedoet met het inzamelproject voor basisscholen. In het inzamelmeubel kunnen jij en je schoolgenootjes zo veel mogelijk lege batterijen inleveren. Voor elke kilo krijgt je school een spaarpunt van Stibat. De waarde daarvan kan gedoneerd worden aan goede doelen. Dat zijn er twee: Foundation Ard el Amal en Stichting Opkikker. Daarnaast kan je school de punten inwisselen voor een waardebon voor schoolartikelen van Heutink.

Helpen door lege batterijen in te leveren

Met het inleveren van lege batterijen help je niet alleen kinderen, maar ook het milieu. In batterijen zitten namelijk waardevolle stoffen die we heel goed nog eens kunnen gebruiken. Door te recyclen, kunnen we de natuur met rust laten. Wist je dat we van lege batterijen kaasschaven of zelfs fietsen kunnen maken?

  • Dit artikel delen: