Goed voornemen voor 2018: lege batterijen inleveren!

28 december 2017 2 minuten leestijd

De kerstdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar staat voor de deur: tijd voor goede voornemens. Begin met het verzamelen van al je lege batterijen en lever ze in. Maak je meteen kans op mooie prijzen.

Kerstlampjes (op batterijen), kaarsen (op batterijen), muzikale wenskaarten (op batterijen), kerstmannenmutsen met verlichting en muziek (op batterijen), deurmatten die kerstliedjes afspelen (op batterijen). Heel mooi allemaal, maar nu Kerstmis voorbij is, zit jij met een berg lege batterijen. Probleem? Welnee! Zet lege batterijen inleveren op je lijstje met goede voornemens en begin het nieuwe jaar milieubewust!

Lege batterijen inleveren: goed voor mens en natuur

Door lege batterijen op een verantwoorde manier in te leveren, draag jij je steentje bij aan een schoner milieu. Batterijen bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mens en natuur. Als je je lege batterijen aanbiedt bij een officieel inleverpunt, weet je zeker dat ze zorgvuldig worden verwerkt.

Lege batterijen recyclen

Maar er zijn meer redenen om lege batterijen verantwoord in te leveren. Wist je bijvoorbeeld dat grondstoffen uit lege batterijen heel goed hergebruikt kunnen worden in allerlei producten? Van fietsen tot pannen tot kranen tot thermometers! In deze video zie je er meer over.

Waar je ze koopt kun je ze kwijt

Goed, het is 2 januari 2018. Daar sta je met je goede voornemens en je zakje lege batterijen. Klaar om ze in te leveren. Maar ja, waar doe je dat eigenlijk? Da’s heel eenvoudig! Want in totaal zijn er in ons land zo’n 24.000 locaties waar je lege batterijen kunt inleveren. Onder meer bij alle winkels die (producten met) batterijen verkopen. Waar je ze koopt, kun je ze kwijt! Weten waar  je jouw dichtstbijzijnde inleverpunt vindt? De store locator wijst je de weg.

Kans op mooie prijzen

Er is trouwens nog een leuke bijkomstigheid van lege batterijen inleveren: je maakt kans op mooie prijzen! Elke maand worden er maar liefst honderd Rode Pluimen t.w.v. 25 euro verloot. Met deze cadeaubonnen kun je allerlei leuke uitstapjes maken. Naar de dierentuin bijvoorbeeld! Daarnaast zijn er maandelijks 2 prijzen van 500 euro aan reischeques en een hoofdprijs van 1.000 euro aan reischeques!

Zo doe je mee

Deelnemen aan de actie Lever ze in en WIN! is heel makkelijk. Lees er meer over en doe mee!

Lever ze in en WIN!

  • Dit artikel delen: