Geld besparen met de thuisbatterij

9 mei 2017 < 1 minuten leestijd

Goed batterijnieuws uit Australië: daar bouwt het bedrijf Arden Homes alleen nog maar huizen die voorzien zijn van een grote thuisbatterij. Die geeft, maar bespaart vooral een hoop energie!

De thuisbatterij heet de Tesla Powerwall, inderdaad weer een bedenksel van Elon Musk van Tesla. Alle huizen hebben naast die thuisbatterij ook zonnepanelen op het dak. Lang niet alle energie die daarmee binnenkomt, wordt altijd direct gebruikt. Voorheen gingen die overschotten verloren, maar nu kan de Powerwall ze opslaan voor eventueel later gebruik.

Thuisbatterij dempt energierekening

En dat is heel wat: de batterij heeft een energieopslagcapaciteit van 13,5 kilowattuur. Dat is het gemiddelde verbruik van een gezin per dag. Via een app op hun telefoon kunnen de bewoners bepalen of de batterij het overschot aan zonne-energie moet opslaan of niet. Het liefst wel natuurlijk! Door alle zonne-energie te bewaren en later te kunnen gebruiken, gaat de energierekening waarschijnlijk met maar liefst 92 procent omlaag.

Meer batterijnieuws

Het bedrijf Tesla zorgt veel vaker voor batterijnieuws. Lees bijvoorbeeld het blog over de 100 procent duurzame batterijfabrieken.

  • Dit artikel delen: