Lege batterijen inleveren: dit zijn de kampioenen!

11 december 2017 < 1 minuten leestijd

Overal waar je batterijen koopt, kun je ze ook weer kwijt als ze leeg zijn. In Friesland hebben ze dat in de eerste helft van 2017 het best begrepen. Inleverkampioenen, gefeliciteerd!

Fierljeppen, skûtsjesilen, kaatsen; er zijn van die sporten waarin de Friezen altijd prima scoren. Aan dat rijtje kan nu een nieuwe discipline worden toegevoegd: lege batterijen inleveren!

Lege batterijen inleveren bij winkels en scholen

In elke winkel waar je batterijen of producten met batterijen koopt, kun je je lege batterijen ook weer inleveren. Daarnaast zijn er zo’n 5.000 basisscholen in Nederland die lege batterijen inzamelen. Daarmee steunen ze onder meer goede doelen. Jaarlijks zijn de winkels en scholen goed voor honderdduizenden kilo’s lege batterijen.

Fryslân boppe!

In de eerste helft van 2017 werd per Nederlander gemiddeld 38,8 gram lege batterijen ingezameld bij winkels en basisscholen. De Friezen schoten daar dus flink bovenuit. Met 25% maar liefst, wat neerkomt op 48,6 gram lege batterijen per inwoner.

De rest van de top 5

Runner up lege batterijen inleveren in deze periode was Gelderland (44,7 gram lege batterijen per inwoner). Groningen volgde met 41,6 gram, Drenthe met 41,0 gram en Overijssel met 39,0 gram.

… en de rest van het land

De provincies in de top 5 scoorden allemaal boven het landelijk gemiddelde lege batterijen inleveren. In de andere zeven provincies lag het aantal grammen per inwoner daar een beetje onder. Op volgorde van plek 6 tot en met 12 werden de volgende scores genoteerd: 38,6 gram (Utrecht), 37,9 gram (Noord-Holland), 37,6 gram (Limburg), 37,3 (Noord-Brabant), 36,0 (Zuid-Holland), 35,3 gram (Zeeland) en 34,7 (Flevoland).

Lever ze in en WIN!

Misschien wist je het al, maar door lege batterijen in te leveren maak je kans op mooie prijzen. Elke maand worden er 100 Rode Pluimen t.w.v. 25 euro verloot. Daarnaast zijn er 2 prijzen van 500 euro aan reischeques en een hoofdprijs van 1.000 euro aan reischeques!

Doe mee!

Ook kans maken op mooie prijzen? Lees er meer over en doe mee! Veel succes!

Lever ze in en WIN!

 

  • Dit artikel delen: